Ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού ανακάλυψαν οι υγειονομικές αρχές στη Βρετάνη της Γαλλίας.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», το νέο στέλεχος του ιού δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα και ήδη έχει μολύνει 18 μαθητές και έξι ενήλικες.

Το στέλεχος εντοπίστηκε τον Οκτώβριο σ’ ένα σχολείο της Βρετάνης. Δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Télégramme» υποστηρίζει ότι η νέα παραλλαγή του ιού εντοπίστηκε στην πόλη Μπαναλέκ. Τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν στις 15 Οκτωβρίου. Αρχικά έκλεισαν δύο τάξεις από τις συνολικά 12. Η διεύθυνση του σχολείου έδωσε εντολή να κλείσουν κι άλλες δύο και εν συνεχεία άλλες τρεις.

Πάντως, οι υγειονομικές αρχές άργησαν να εντοπίσουν αυτή τη νέα παραλλαγή.

«Αυτή η καθυστέρηση ήταν ένα λάθος», εξηγεί αξιωματούχος στον τομέα της υγείας, όπως αναφέρει η «Le Télégramme». Ωστόσο, το δίκτυο της Βρετάνης «ARS Bretagne» μεταδίδει ότι η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι υπό έλεγχο.

«Οι αναλύσεις έδειξαν την παρουσία ενός “ασυνήθιστου” και “πολύ περίεργου” στελέχους του ιού», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα.

Σύμφωνα με άλλα διεθνή δημοσιεύματα, το στέλεχος αυτό του ιού έχει έχει ήδη εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, τη Σκωτία, την Ιταλία, αλλά και την Αφρική.

Οι έρευνες της Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας έχουν καταλήξει προς το παρόν στο συμπέρασμα ότι το νέο στέλεχος δεν έχει μεγάλη μεταδοτικότητα, διευκρίνισαν ωστόσο ότι θα συνεχίσουν να το παρακολουθούν.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Στην Ολλανδία το πρώτο μερικό lockdown στη δυτική Ευρώπη μετά το καλοκαίρι, λόγω «έκρηξης» κρουσμάτων

Lockdown για τους ανεμβολίαστους μέσα στις επόμενες μέρες προανήγγειλε ο καγκελάριος της Αυστρίας

Πάνω από 16.000 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Ολλανδία