Για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία λόγω της ασφυκτικής πίεσης από την πανδημία μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 η Μαρία Θεοδωρακοπούλου, Διευθύντρια της Β’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αττικόν και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας.

«Είναι ισχυρό το φαινόμενο, είμαστε οι τελικοί αποδέκτες της κατάστασης» είπε και συμπλήρωσε πως: «Ασθενείς που θα μπουν σήμερα σε νοσοκομείο, εάν εξελιχθούν βαριά και χρειαστούν ΜΕΘ θα τους δούμε τις επόμενες 10 μέρες. Ο φόρτος στις Μονάδες θα καθοριστεί από τις εισαγωγές που γίνονται κάθε μέρα, οι οποίες δυστυχώς είναι ακόμα στο κόκκινο».

Στην συνέχεια τόνισε: «Ελπίζουμε ότι δεν θα ζήσουμε Μπέργκαμο αλλά είμαστε οριακά. Αντέχουμε αλλά είμαστε πολύ οριακά. Μέχρι στιγμής εξυπηρετούνται οι ασθενείς που χρειάζονται Μονάδα αλλά δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει ύφεση ακόμα. Οι Εντατικές είναι γεμάτες.»

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «είμαστε σε πόλεμο, σε έναν πόλεμο διαφορετικό, αντιμετωπίζουμε έναν ιό ο οποίος είναι πανέξυπνος, ο οποίος έχει μεταλλαχθεί, έχει αυξήσει τη μεταδοτικότητά του. Ένα σύστημα που κάνει τεράστιες και φιλότιμες προσπάθειες για να μπορέσει να εξυπηρετήσει όσους νοσούν. Έχει φτάσει στα όριά του αλλά μάχεται ακόμα. Γιατροί, νοσηλευτές και όλο το προσωπικό δίνουν παραπάνω από το 200% του εαυτού τους για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς. Θέλει μία προσπάθεια από όλους για να μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε αυτό το κύμα μεταδοτικότητας. Υπάρχει υψηλή μεταδοτικότητα, το προσωπικό είναι λίγο οπότε

καταλαβαίνετε ότι ο χειρισμός των ασθενών είναι οριακός. Έχουμε κάνει έκκληση όποιος μπορεί και από τις άλλες ειδικότητες να έρθει να μας βοηθήσει».

Ειδήσεις σήμερα 

Bαλβίδα αποσυμπίεσης με μικρά μέτρα χαλάρωσης – Τι ισχύει από σήμερα

Τζανάκης: Πρόβλεψη για 710 διασωληνωμένους και πάνω από 70 θανάτους – Πότε θα υπάρξει αποκλιμάκωση