Σταθερή είναι η κατάσταση του 9χρονου Μάριου στην Πάτρα, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες με κορωνοϊό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ρίο.

O 9χρονος Μάριος νοσηλεύεται σε μη επεμβατικό αερισμό και του χορηγείται θετική πίεση με το σύστημα υψηλής ροής και αντιική αγωγή, όπως είπε ο υπεύθυνος ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας στο ΟΡΕΝ. Το παιδί έχει συμπτώματα βαριάς πνευμονίας, όπως υποξυγοναιμία και υψηλό πυρετό.

Αυτή την στιγμή, η μάχη που δίνουν οι γιατροί αφορά στο να μην διασωληνωθεί ο 9χρονος καθώς το δεύτερο 24ωρο είναι κρίσιμο για την πορεία της υγείας του. Ευτυχώς η πρώτη νύχτα κύλησε καλά κι αν είναι κυλήσει έτσι και η δεύτερη, το πιθανότερο είναι ότι το παιδί θα αποφύγει τη διασωλήνωση.

Δείτε το βίντεο:

Υπενθυμίζεται πως ο 9χρονος εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική με εμπύρετο νόσημα, ωστόσο η κατάστασή του επιβαρύνθηκε πολύ γρήγορα. Μετά από τεστ που διενεργήθηκε βρέθηκε να είναι θετικό στον κορωνοϊό, ενώ η ακτινογραφία η οποία έγινε, έδειξε πως το μικρό αγόρι έχει εκδηλώσει και πνευμονία.

Η κατάσταση της υγείας του οδήγησε τους θεράποντες ιατρούς να κρίνουν πως είναι  επιβεβλημένη η εισαγωγή του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Αυτό που ερευνάται είναι αν το παιδί έχει προσβληθεί από το βρετανικό στέλεχος της μετάλλαξης του κορωνοϊού με το δείγμα του να έχει ήδη αποσταλεί στην Αθήνα για εργαστηριακό έλεγχο.

Όπως γίνεται γνωστό, η μητέρα του 9χρονου, νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό προ δεκαημέρου με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κατ’ οίκον νοσηλεία και απομόνωση. Η ίδια πάντως δεν είχε εμφανίσει ιδιαίτερα συμπτώματα, ενώ δεν είχε προχωρήσει σε εμβολιασμό.

Η ίδια είπε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι δεν είχε προλάβει να εμβολιαστεί. «Δεν είχα μπει στη λίστα για να εμβολιαστώ. Είπα θα το κάνω αργότερα». Ο πατέρας του 9χρονου, μιλώντας στο Star, είπε πως έχει κολλήσει και ο ίδιος και πως όλη η οικογένεια βρισκόταν σε καραντίνα.