Μπορεί μια πανδημία να επηρεάσει τις διατροφικές μας συνήθειες; Σύμφωνα με βρετανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Vegan Society, οι νέες συνθήκες που φέρει μια τέτοια κατάσταση μπορούν καθορίζουν τα τρόφιμα που επιλέγουμε.

Οι ερευνητές, μελετώντας ένα σύνολο 3.682 Βρετανών, ανακάλυψαν πως ένας στους πέντε (20%) έχει μειώσει την κατανάλωση κρέατος ενώ το 15% αποφεύγει τα γαλακτοκομικά και ζωϊκά προϊόντα όπως τα αυγά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι λόγοι αυτής της μεταστροφής προς χορτοφαγικές ή vegan επιλογές:

Η διαθεσιμότητα προϊόντων στα σούπερ μάρκετ: Όπως δήλωσε το 41% του δείγματος, η έλλειψη των αγαπημένων τους προϊόντων από τα ράφια του σούπερ μάρκετ τους οδήγησε σε εναλλακτικές.

Λόγοι συνείδησης: Το 43% επέλεξε να μειώσει ή απομακρύνει οριστικά το κρέας από την διατροφή του για λόγους οικολογίας, ενδιαφέροντος για τα δικαιώματα των ζώων ή ανησυχίας για την υγεία συνολικά.

Οικονομία: Το 15% βρίσκει την τιμή του κρέατος αρκετά υψηλή και άρα αναγκάζεται να στραφεί προς άλλες επιλογές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας σημαντικός αριθμός των συμμετεχόντων στην έρευνα, ήλθε σε επαφή με vegan προϊόντα όπως τα ροφήματα σόγιας και αμυγδάλου ή τα vegan λουκάνικα μόλις πρόσφατα ελέω νέου κορωνοϊού.

 

Διαβάστε ακόμη:

Αυτό είναι το πλεονέκτημα υγείας των vegan

Το vegan υπερτρόφιμο με αντιθρομβωτική και αντιοξειδωτική δράση