Συμφωνήσατε να υπογράψετε συμβόλαιο υγείας που να καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας με ασφάλιστρο 1100 ευρώ ετησίως. Ο ασφαλιστής σας προτείνει μια έξτρα παροχή, το επίδομα σοβαρής ασθένειας το οποίο θα σας δώσει ένα σημαντικό ποσό, περίπου 20.000 ευρώ για να αντεπεξέλθετε στα έκτακτα έξοδα και στις ανάγκες της καθημερινότητας σε περίπτωση που αρρωστήσετε σοβαρά. Το επίδομα τιμολογείται ανάλογα με την εταιρία και την ηλικία του ασφαλισμένου. Στην δική σας ηλικία π.χ. των 50 ετών , το επίδομα ανεβάζει το ετήσιο ασφάλιστρο στα 1300 ευρώ.

Χρειάζεται λοιπόν σκέψη πριν «φορτώσετε» το συμβόλαιό σας με έξτρα παροχές οι οποίες είναι σίγουρα χρήσιμες αλλά σας βγάζουν εκτός προυπολογισμού. Aπό την άλλη πλευρά ακόμα και αν το επασφάλιστρο για την έξτρα παροχή είναι μικρό, πρέπει να σκεφτείτε αν πραγματικά χρειάζεστε το έξτρα πρόγραμμα γιατί πολλές φορές πληρώνουμε για υπηρεσίες που δεν τις έχουμε ανάγκη.

Το πιο σημαντικό εξακολουθεί να είναι το βασικό νοσοκομειακό πρόγραμμα το οποίο θα σας αποζημιώσει στην περίπτωση που απαιτηθεί δαπανηρή νοσηλεία στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Ας δούμε ορισμένα έξτρα προγράμματα που προτείνουν οι μεγάλες ασφαλιστικές για να ενημερωθείτε και να τα ζητήσετε και εσείς αν βρίσκεστε σε φάση επιλογής προγράμματος ασφάλισης υγείας

– Καλύπτουν έκτακτα περιστατικά μέχρι ενός ορισμένου ποσού ανά περιστατικό το οποίο θα αντιμετωπισθεί αποκλειστικά στα Εξωτερικά Ιατρεία Συμβεβλημένου Νοσοκομείου.

– Παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες πρόληψης και πρωτοβάθμιας περίθαλψης χωρίς κόστος ή σε προνομιακές τιμές, για να φροντίσετε τόσο τη δική σας υγεία όσο και των αγαπημένων σας. Στις υπηρεσίες αυτές μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται check up, προγραμματισμένες ιατρικές επισκέψεις και διαγνωστικές εξετάσεις, ειδικά πακέτα προληπτικού ελέγχου για παιδιά κ.ά.

– Παρέχουν πακέτο ατυχήματος: Προσφέρει κάλυψη ιατροφαρμακευτικών εξόδων από ατύχημα, εντός ή εκτός νοσηλευτηρίου, υψηλά κεφάλαια κάλυψης σε περίπτωση απώλειας ζωής ή ανικανότητας και βοήθεια στην καθημερινότητα μετά από σοβαρό περιστατικό.