Τα συμβόλαια υγείας εκσυγχρονίζουν τις παροχές τους και δημιουργούν νέα ανταγωνιστικά πακέτα με εκπτώσεις και έξυπνους συνδυασμούς. Ζητείστε λοιπόν από τον ασφαλιστή σας να σας ενημερώσει είτε πρόκειται να υπογράψετε νέο συμβόλαιο είτε να ανανεώσετε το παλιό. Κάποιες από τις παροχές που σίγουρα σας συμφέρουν είναι οι εξής:

-Συζητείστε την επιλογή νοσοκομείου. Σε ορισμένα συμβεβλημένα, η ασφαλιστική εταιρία μπορεί να μειώσει ή ακόμα και να μηδενίσει το ποσό συμμετοχής του ασφαλισμένου (απαλλαγή) στα έξοδα νοσηλείας.

– Σε περίπτωση επέμβασης χωρίς νοσηλεία η απαλλαγή, δηλαδή το ποσό της συμμετοχής του ασφαλισμένου στα έξοδα, μπορεί επίσης να μηδενιστεί ή να μειωθεί κατά 50% η και 75%.

-Ρωτήστε αν το συμβόλαιό σας καλύπτει έξοδα που προκύπτουν πριν η μετά τη νοσηλεία.

-Ρωτήστε για τις εκπτώσεις που προσφέρονται στα ετήσια ασφάλιστρα για την ασφάλιση των μελών της οικογενείας σας.

-Αν νοσηλευτείτε σε δημόσιο νοσοκομείο μέσω ΕΟΠΥΥ, η ασφαλιστική εταιρία μπορεί να σας δώσει ημερήσιο επίδομα νοσηλείας η χειρουργικό επίδομα καθώς απαλλάσσεται από την υποχρέωση να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας σας. Ρωτήστε τι δικαιούστε.

-Ρωτήστε αν δικαιούστε δωρεάν ιατρικές πράξεις, μέχρι ποιο ποσό και σε ποιο ιδιωτικό θεραπευτήριο. Αυτή η παροχή μπορεί να σας φανεί χρήσιμη όταν ανησυχείτε για κάποια συμπτώματα αλλά δε θεωρείτε την κατάσταση επείγουσα.

-Αξιοποιήστε τον δωρεάν ετήσιο προληπτικό έλεγχο για τη φροντίδα της υγείας σας. Όλες οι μεγάλες εταιρίες προσφέρουν δωρεάν check up αλλά και άλλες υπηρεσίες δωρεάν η με έκπτωση σε ειδικά συμβεβλημένα κέντρα. Ρωτήστε ποια προνόμια σας παρέχονται για επισκέψεις σε ιατρούς, οδοντιατρική φροντίδα και φυσιοθεραπευτική φροντίδα.