Τη διενέργεια δωρεάν προληπτικών εξετάσεων στο άμεσο μέλλον για το γενικό πληθυσμό προανήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε να προλαμβάνονται στα πρώτα στάδια οι σοβαρές ασθένειες. Οι προληπτικές εξετάσεις θα αφορούν  την κακοήθεια του τραχήλου της μήτρας, του μαστού, του παχέος εντέρου ενώ παράλληλα θα εξετάζονται και οι καρδιαγγειακοί  κίνδυνοι.

Ωστόσο αυτό το πακέτο των προληπτικών εξετάσεων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση, τόσο των σοβαρών ασθενειών που προαναφέρθηκαν όσο και πολλών ακόμα παρέχουν εδώ και χρόνια τα προγράμματα υγείας. Κάποιες βασικές εξετάσεις παρέχονται δωρεάν ενώ άλλες πιο εξειδικευμένες σε χαμηλότερες τιμές σε συνεργασία με τα συνεργαζόμενα δίκτυα γιατρών και διαγνωστικών κέντρων.

Το πρόγραμμα υγείας  για τις σοβαρές νόσους δε προβλέπει μόνο την κάλυψη των νοσοκομειακών εξόδων αλλά και χρηματικά επιδόματα στο χέρι.

Η παροχή μπορεί να προστεθεί μέσα στο βασικό συμβόλαιο ζωής και υγείας του ασφαλισμένου, με ένα ελάχιστο επιπλέον κόστος. Αφορά ενδιαφερομένους ηλικίας συνήθως από 18 έως και 60 ετών- δηλαδή ανθρώπους που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία- και λήγει στα 65-70 έτη του ασφαλισμένου-δηλαδή σε ηλικία συνταξιοδότησης-ανάλογα την πολιτική και τους όρους της κάθε εταιρείας.

Η παροχή μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς για να ανταπεξέλθουμε στα καθημερινά έξοδο είτε νοσηλευτούμε είτε όχι μετά τη διάγνωση της σοβαρής ασθένειας. Το επίδομα είναι περίπου 80-100 ευρώ την ημέρα ή ένα ποσό ύψους έως 500 ευρώ αν ο γιατρός ζητήσει έξτρα αμοιβή.

Προϋπόθεση για την παροχή είναι όταν η σοβαρή νόσος να εμφανιστεί τουλάχιστον 3 μήνες από την έναρξη ισχύος του συμβολαίου. Εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες η καταβολή των μετρητών χρημάτων γίνεται είτε εφάπαξ είτε σε δυο ισόποσες δόσεις, με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου.

Το ασφάλιστρο διαμορφώνεται ανάλογα το κεφάλαιο που θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος, την ηλικία του και την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μια ασφάλιση «Σοβαρών Ασθενειών» κεφαλαίου 10.000 ευρώ, για έναν ασφαλισμένο ηλικίας 35 ετών ξεκινάει ακόμα και από 60 ευρώ ετησίως  για έναν ασφαλισμένο ηλικίας 45 ετών από 80 ευρώ ετησίως κοκ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται επιπλέον οικονομικό βοήθημα αν ο ασφαλισμένος νοσήσει από τις εξής ασθένειες:

Έμφραγμα Μυοκαρδίου (Καρδιακή Προσβολή)

Αορτοστεφανία Παράκαμψη (By Pass)

Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο (Εγκεφαλικό)

Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια

Μεταμόσχευση Οργάνων

Πολλαπλή Σκλήρυνση (Σκλήρυνση κατά πλάκας)

Τύφλωση

Απώλεια Άκρων (Ακρωτηριασμός)

Παράλυση Άκρων

Σοβαρά Εγκαύματα

 

Διαβάστε επίσης: 

Πώς καλύπτονται οι έκτακτες οικονομικές ανάγκες σε περίπτωση σοβαρών ασθενειών

Για ποιες σοβαρές ασθένειες προβλέπεται έξτρα επίδομα