Μπορεί η πανδημία να έχει περιορίσει τις μετακινήσεις μακριά από τον τόπο κατοικίας μας, μόλις, ωστόσο, η ζωή επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς τότε είναι σχεδόν σίγουρο πως θα πυκνώσουν και οι μικρές αποδράσεις. Προκειμένου, λοιπόν, να μην βρεθείτε… ακάλυπτοι σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας ή ένα ατύχημα, καλό θα ήταν να γνωρίζετε τις παροχές των προγραμμάτων ιδιωτικής ασφάλισης για την περίθαλψη σε περιοχές, όπου αυτή δεν είναι δυνατή.

Η υπηρεσία της Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας με άμεση ανταπόκριση, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, παρέχει στους ασφαλισμένους αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε περιστατικού, φροντίζοντας, τόσο τον ίδιο, όσο και την οικογένειά του, ώστε να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, επισημαίνουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές εξηγώντας εν συντομία την έννοια του πακέτου άμεσης ιατρικής βοήθειας.

Πιο αναλυτικά με την επίμαχη υπηρεσία Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας συνήθως εξασφαλίζονται σε 24ώρη βάση τα εξής:
• Χρήσιμες ιατρικές συμβουλές και οδηγίες για κάθε απρόβλεπτο περιστατικό υγείας.
• Υγειονομική μεταφορά του παθόντος, με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο.
• Εισιτήριο πρόωρης επιστροφής και επαναμετάβασης στον τόπο του ταξιδιού.
• Εισιτήριο στενού συγγενούς για επίσκεψη στον τόπο νοσηλείας, καθώς και κάλυψη έως συγκεκριμένων εξόδων διαμονής του σε ξενοδοχείο.
• Επαναπατρισμός των μη παθόντων μελών της οικογένειας ( ο/η σύζυγος και τα παιδιά μέχρι 18 ετών).
• Καλύπτει τον/την σύζυγο και τα παιδιά του ασφαλισμένου μέχρι το 18ο έτος της ηλικίας τους, ακόμα και εάν δεν συμπεριλαμβάνονται στο ατομικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
• Αναλαμβάνεται η κάλυψη έως συγκεκριμένα ανώτατα όρια εξόδων της νοσοκομειακής περίθαλψης σε περίπτωση νοσηλείας του ασφαλισμένου στο εξωτερικό.
• Μετά τη σταθεροποίηση της κατάστασής του, διοργανώνεται η επιστροφή του προς την κατοικία του ή ένα νοσηλευτικό κέντρο, πλησίον αυτής.
• Μεταφορά σορού, καθώς και τα έξοδα επιστροφής των υπόλοιπων μελών της οικογένειας στον τόπο της μόνιμης διαμονής τους.

Οι εταιρίες που παρέχουν την υπηρεσία της Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας έχουν στη διάθεσή τους δικά τους σύγχρονα μέσα υγειονομικής μεταφοράς, εγκεκριμένα από διεθνείς οργανισμούς υγείας, όπως αεροσκάφη, ελικόπτερα, ασθενοφόρα οχήματα. Διαθέτουν πλήρες τηλεπικοινωνιακό δίκτυο, εξειδικευμένο ιατρικό και τεχνικό εξοπλισμό, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας τους: με κατάλληλα στελεχωμένο συντονιστικό κέντρο από εξειδικευμένο προσωπικό προσφέρεται η απαραίτητη καθοδήγηση, πολύτιμες συμβουλές και ο συντονισμός όλων των απαραίτητων ενεργειών, ώστε η κάθε κλήση για άμεση ιατρική φροντίδα να εξυπηρετείται αποτελεσματικά και μέσα στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Αφού το περιστατικό περάσει από ιατρική έγκριση, στόλος αποτελούμενος από ασθενοφόρα, ελικόπτερα, αεροπλάνα κ.α., αναλαμβάνει την μεταφορά του ασθενούς στην πλησιέστερη νοσηλευτική μονάδα που χρειάζεται για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του περιστατικού.

Διαβάστε ακόμη

Ταξιδιωτική ασφάλεια και άμεση ιατρική βοήθεια: Τι πρέπει να ξέρουμε

Τι καλύπτει το πακέτο ασφάλισης του παιδιού για ατύχημα