Νέους τρόπους για να «θωρακίσουν» την υγεία των πελατών τους αναζητούν οι ασφαλιστικές εταιρίες, εμπλουτίζοντας διαρκώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, ώστε να καλύπτουν όχι μόνο το ζην, αλλά και το ευ ζην.

Πιο αναλυτικά, πέρα από τις βασικές καλύψεις ενός ασφαλιστήριου συμβολαίου υγείας, οι ασφαλισμένοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών, οι οποίες σχετίζονται με την άσκηση, την ψυχική υγεία, τη διατροφή, τη λογο/εργοθεραπεία και την εκπαίδευση/ενημέρωση. Ενδεικτικά, μεγάλη εταιρία του χώρου εξασφαλίζει σημαντικά προνόμια στους πελάτες της που θα επιλέξουν μία συγκεκριμένη αλυσίδα γυμναστηρίων για την άσκησή τους. Ειδικότερα προσφέρει:

  • Πέντε ώρες δωρεάν δοκιμαστική χρήση των υπηρεσιών που παρέχει η συγκεκριμένη αλυσίδα.

  • Αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης από έμπειρους trainers και κλείσιμο ραντεβού με σύμβουλο διατροφής, επίσης, δωρεάν.

  • Έκπτωση 30% στη μηνιαία ή τριμηνιαία συνδρομή, σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος αποφασίσει τελικά να εγγραφεί.

  • Την ίδια έκπτωση σε κάθε ανανέωση της συνδρομής.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης βοηθά, τόσο τους ασφαλισμένους, όσο και τις εταιρίες, να διατηρήσουν σε προσιτά επίπεδα τα ασφάλιστρα. Προς επίρρωση, όπως τονίζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), κάθε εταιρία, με στόχο τη συγκράτηση των αυξήσεων στα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας, προβαίνει, ανάλογα με την επιχειρηματική πολιτική της, σε σειρά ενεργειών, όπως, για παράδειγμα, τη λειτουργία τηλεφωνικού συντονιστικού κέντρου των παροχών υγείας, αλλά και τη σύναψη ειδικών συμβάσεων συνεργασίας με κορυφαίους ιατρικούς παρόχους. «Σημαντικό παράγοντα για τη συγκράτηση του κόστους της ασφάλισής σας και τη μεγιστοποίηση της αξίας της ασφαλιστικής σας κάλυψης συνιστά η ορθολογική και συνετή χρήση των παροχών του προγράμματός σας», επισημαίνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Με άλλα λόγια, λειτουργώντας ο καθένας, σε προσωπικό επίπεδο, ως υπεύθυνος και ενημερωμένος καταναλωτής των υπηρεσιών υγείας, αλλά και προσέχοντας τη φυσική κατάσταση και τον τρόπο διαβίωσής του, συντελεί καθοριστικά στη διατήρηση των ασφαλίστρων σε εύλογα και πάντα προσιτά για όλους επίπεδα».

Τα προνόμια, πάντως, δεν αφορούν μόνο στον… κόσμο των ενηλίκων, αλλά επεκτείνονται και σε εκείνον των προστατευόμενων μελών της οικογένειας που καλύπτονται – συνήθως έως την ηλικία των 17 ετών ή ακόμη και των 25, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου των σπουδών – από το συμβόλαιο του γονέα. Μπορούν, για παράδειγμα, να «ξεδώσουν» σε χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης, με τους οποίους συνεργάζεται η ασφαλιστική εταιρία ή να κάνουν τα ψώνια τους σε επιλεγμένα συνεργαζόμενα καταστήματα ακόμη και στο μισό του κόστους.

 

Διαβάστε επίσης

Θέλω να κάνω τεστ Covid-19 στο παιδί – Τι καλύπτει το ασφαλιστικό συμβόλαιο

Επαναφορά σε ισχύ ασφαλιστηρίου συμβολαίου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

«Να κάνουμε μια ασφάλεια στο παιδί»: Τα σημεία – κλειδιά που πρέπει να προσέξετε