«Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν» υποστήριζε ο Ιπποκράτης, θέλοντας να αναδείξει τη σημασία που ενέχει η πρόληψη στην υγεία. Σήμερα, με την πανδημία να έχει πλήξει ολόκληρο τον κόσμο, πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν πράξη τα λόγια του, λαμβάνοντας μέτρα, τα οποία μπορούν να προλάβουν το… κακό. Το τεστ για κορωνοιό είναι αδιαμφισβήτητα μεταξύ αυτών, αφού, όπως εξηγούν στο ygeiamou.gr στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, εάν υπάρχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο – είτε ατομικό, δηλαδή, του παιδιού είτε οικογενειακό, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται όλα τα μέλη – τότε ισχύουν τα εξής:

• Στην περίπτωση που έχει επιλεγεί και εξτρά πακέτο των διαγνωστικών εξετάσεων, τότε οι γονείς μπορούν να κάνουν την εξέταση χωρίς κόστος. Κάποιες εταιρίες, δηλαδή, αμέσως μετά το ξέσπασμα της πανδημίας δήλωσαν ότι θα καλύπτουν το τεστ για Covid-19 (μοριακό και αντισωμάτων), εντάσσοντάς το ως παροχή στην επίμαχη ασφάλιση. Πηγαίνουν, δηλαδή, σε ένα διαγνωστικό κέντρο, ενημερώνουν ότι διαθέτουν ιδιωτική ασφάλιση και προχωρούν τη διαδικασία. Υπενθυμίζεται πως το κόστος για τις διαγνωστικές εξετάσεις δεν ξεπερνά τα 150 ευρώ/χρόνο και είναι σταθερό, ανεξαιρέτως της ηλικίας των ασφαλισμένων.

• Στην περίπτωση των συμβολαίων που δεν έχουν την επίμαχη κάλυψη οι ασφαλιστικές εταιρίες φρόντισαν να εξασφαλίσουν σημαντικές εκπτώσεις για τους πελάτες τους στα διαγνωστικά κέντρα, με τα οποία συνεργάζονται. «Εκεί, δηλαδή, που ο γονιός θα έδινε περί τα 90 ευρώ για το συγκεκριμένο τεστ, θα έχει τη δυνατότητα να δώσει, για παράδειγμα, 60 ευρώ», τονίζουν χαρακτηριστικά τα παραπάνω στελέχη, υπογραμμίζοντας πως στην – απευκταία – περίπτωση που αυτό βγει θετικό κάποιες ασφαλιστικές ενημερώνουν πως καλύπτουν και ολόκληρο το ποσό.

• Δεδομένου ότι το τεστ διεξάγεται δωρεάν στα νοσοκομεία αναφοράς, η ταυτόχρονη χρήση της δημόσιας ασφάλισης δεν πρόκειται να φανεί χρήσιμη στους ασφαλισμένους. Δεν μπορούν, δηλαδή, να ποντάρουν σε κάποια κάλυψη από πλευράς του κράτους.

• Στην περίπτωση νοσηλείας ή προγραμματισμένης επέμβασης, όπου η πραγματοποίηση τεστ για την ανίχνευση του ιού είναι υποχρεωτική, κάποιες εταιρίες παρέχουν πλήρη κάλυψη εφόσον γίνεται εντός νοσοκομείου, ενώ κάποιες άλλες αναλαμβάνουν ένα μέρος του κόστους ή δέχονται μόνο την απλή και όχι την μοριακή, η οποία στοιχίζει και περισσότερο.

Διαβάστε επίσης

Επαναφορά σε ισχύ ασφαλιστηρίου συμβολαίου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Φακοί Επαφής και Παιδιά: Bασικοί κανόνες υγιεινής στην εποχή της COVID-19

Τροπολογία ανοίγει παράθυρο για κατά το δοκούν αυξήσεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας