Ένα νέο βίντεο για την ευαισθητοποίηση του κοινού να συμβάλλει στη μάχη που δίνεται παγκοσμίως για την καταπολέμηση του AIDS, δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή τα 73α γενέθλια του αείμνηστου ροκ σταρ Freddie Mercury.

Ο μεγαλύτερος Βρετανός τραγουδιστής, στιχουργός και επικεφαλής των Queen πέθανε το 1991 σε ηλικία 45 ετών λόγω επιπλοκών του AIDS.

Φέτος, λοιπόν, με αφορμή τα 73 χρόνια από την γέννησή του ροκ σταρ, η UMG έφτιαξε και έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο animation, με πρωταγωνιστές… δύο ερωτευμένα λευκά αιμοσφαίρια! Φυσικά το βίντεο έχει «ντυθεί» μουσικά με το τραγούδι Love Me Like There’s No Tomorrow και περιγράφει τη σχέση των δύο λευκών αιμοσφαιρίων, όπου το ένα έχει προσβληθεί από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS, αλλά η δύναμη της αγάπης τελικά καταφέρνει και υπερνικά τον φόβο και την άγνοια.

«Θελήσαμε να πούμε μια ιστορία που να ‘χει σχέση με τη ζωή του Freddie, αλλά όχι αποκλειστικά για εκείνον», εξηγούν οι Esteban Bravo και Beth David από την UMG.

«Μέσω της αλληγορικής αυτής ιστορίας επιχειρούμε να αναδείξουμε τον αγώνα όλων όσων ζουν με το HIV/AIDS στις προσωπικές τους σχέσεις και στην κοινωνία. Η LGBT+ κοινότητα μάχεται επί χρόνια για το δικαίωμα στην ιατρική έρευνα και την κατάλληλη περίθαλψη και εξαιτίας αυτών των προσπαθειών εκατομμύρια ζωές έχουν σωθεί. Και θέλουμε μέσω αυτού του βίντεο να γιορτάσουμε αυτή τη νίκη», συμπληρώνουν.

Επίσης, το βίντεο animation είναι και φόρος τιμής στην δουλειά που κάνει ο κοινωφελής οργανισμός Mercury Phoenix Trust, που ιδρύθηκε λίγο μετά τον θάνατο του ροκ σταρ για να ενισχύει τον παγκόσμιο αγώνα κατά του AIDS και του ιού HIV.