Χαρακτηριζόμενη και ως «ήρεμη δύναμη» η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, αποτελεί τους τελευταίους εννέα μήνες μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό. Οι συνάδελφοί της στις Πανεπιστημιακές κλινικές του ΕΚΠΑ (στα Νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού και από το 2013 στο Αττικόν – έχει αναλάβει τη διεύθυνση της Γ΄ Παιδιατρικής κλινικής) γνωρίζουν την άρτια εξειδείκευσή της στις παιδιατρικές λοιμώξεις και το κλινικό της έργο.

Πλέον, με αυτό το επιστημονικό εργαλείο θα επιχειρεί στις δύο εβδομαδιαίες εκδηλώσεις του υπουργείου Υγείας να ενημερώνει, να απαντά σε ερωτήματα δημοσιογράφων και να ανοίγει χρήσιμους δρόμους για τους πολίτες αναφορικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Η θέση της δίπλα στον επίκουρο καθηγητή Επιδημιολογίας, κ. Μαγιορκίνη – ο οποίος αποτελεί το νεότερο μέλος της Επιτροπής- θεωρείται ότι θα συμβάλλει στην πληρέστερη ενημέρωση με δεδομένη την ειδίκευσή της καθώς τα παιδιά βρίσκονται στο προσκήνιο, είτε πηγαίνουν σχολείο είτε όχι και ο ρόλος τους, παρότι αχαρτογράφητος εν πολλοίς στη μετάδοςη, δεν είναι καθόλου αμελητέος στην επιδημία.

Επίσης, στην κρίσιμη αυτη περίοδο οπου η χώρα μπήκε σε μια μακρά περίοδο περιορισμών και μέτρων, θεωρείται σημαντική η συμβολή της και στο πρακτικό σκέλος και της μακράς όπως ολα δείχνουν ενημέρωσης από το υπουργείο – η προετοιμασία της σύντομης κάθε φορά αλλά ουσιαστικής ανασκόπησης για την επιδημία στον κόσμο και την Ελλάδα είναι απαιτητική. Με δεδομένο ότι όλοι οι επιστήμονες της επιτροπής, άρα και όσοι αναλαμβάνουν τα καθήκοντα της ενημέρωσης, συνεχίζουν κανονικά τα ακαδημαϊκά και κλινικά τους καθήκοντα, αντιλαμβάνεται κάποιος τον όγκο των υποχρεώσεων και των χρονικών δεσμεύσεων που δημιουργούνται. Υπό αυτην την έννοια η κυρία Παπαευαγγέλου θα αποτελεί πλέον τον εναν εκ των δύο στυλοβατών της ψύχραιμης και ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών, στις τακτικές ενημερώσεις του υπουργείου Υγείας.