Η πρόωρη εκσπερμάτιση συμβαίνει όταν ένας άνδρας φτάνει πολύ γρήγορα σε κορύφωση ή ανεξέλεγκτα, συχνά χωρίς κάποια προηγούμενη ένδειξη ώστε να την προλάβει. Σαν αποτέλεσμα, η πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη σεξουαλική ικανοποίηση τόσο για τον άνδρα που τη βιώνει όσο και για τη σύντροφό του.

Κατά προσέγγιση, περίπου το 4-39% των ανδρών παρουσιάζει πρόωρη εκσπερμάτιση, αν και υπάρχουν έρευνες που καταγράφουν υψηλότερα ποσοστά. Η δυσλειτουργία αυτή οφείλετε τόσο σε ψυχολογικούς όσο και οργανικούς παράγοντες.

Ορισμένες φαρμακευτικές αγωγές μπορούν να βοηθήσουν σε περιπτώσεις πρόωρης εκσπερμάτισης, αλλά δεν υπάρχει μόνιμη θεραπεία. Ωστόσο, υπάρχουν απλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθηθείτε.

Προσθέστε αυτά στη διατροφή σας:

Υπάρχουν πολλά μεταλλικά στοιχεία που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης:

Ψευδάργυρος
Ο ψευδάργυρος φαίνεται να σχετίζεται με τη σεξουαλική δυσλειτουργία και να παίζει ρόλο στην ανδρική γονιμότητα. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, σημειώθηκαν μειωμένες ποσότητες ψευδαργύρου στο σπερματικό υγρό ανδρών με στειρότητα. Συμπληρώματα ψευδαργύρου μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική λειτουργία και να αυξήσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Μαγνήσιο
Το μαγνήσιο είναι ένα άλλο σημαντικό ιχνοστοιχείο. Έρευνες έχουν συνδέσει τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου με την πρόωρη εκσπερμάτιση, καθώς η έλλειψη του αυξάνει ορισμένες μυϊκές συσπάσεις που συχνά οδηγούν σε οργασμό.

Άλλα μέταλλα που μπορεί να βοηθήσουν είναι το ασβέστιο, ο χαλκός, το μαγγάνιο και το σελήνιο.

Χρησιμοποιείστε το σώμα σας:

Υπάρχουν ασκήσεις και τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν:

Ασκήσεις
Διάφορες ασκήσεις του πυελικού εδάφους μπορεί να βοηθήσουν στην «εκπαίδευση» των μυών που εμπλέκονται στην εκσπερμάτιση, ώστε να βελτιωθεί ο έλεγχος του οργασμού. Σύμφωνα με έρευνα, άνδρες με πρόωρη εκσπερμάτιση σημείωσαν βελτίωση ακολουθώντας ένα πρόγραμμα ασκήσεων για 12 εβδομάδες.
Ξαπλώσετε ή καθίστε σε μια άνετη θέση χωρίς να πιέζετε το περίνεο (η περιοχή μεταξύ του πρωκτού και των γεννητικών οργάνων), και σφίξτε όσο περισσότερο μπορείτε τους μύες που διακόπτουν την ούρηση για 5 δευτερόλεπτα. Αφήστε τους να ξεκουραστούν 5 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε τη διαδικασία 10 φορές στο πλαίσιο ενός σετ ασκήσεων. Δύο με τρία σετ καθημερινά θα φέρουν αποτέλεσμα.

Αυνανισμός
Ένας τρόπος να βοηθηθείτε είναι γνωρίζοντας το σώμα σας. Ο αυνανισμός βοηθάει έναν άνδρα να αναγνωρίσει τι αισθάνεται όταν πλησιάζει στην κορύφωση. Κάποιοι σεξολόγοι συστήνουν αυνανισμό μία ή δύο ώρες πριν τη σεξουαλική συνεύρεση.

Σεξουαλικές τεχνικές
Υπάρχουν τεχνικές και μέθοδοι για την αντιμετώπιση της δυσλειτουργίας. Η τεχνική συμπίεσης βοηθάει στον φυσικό έλεγχο του οργασμού. Στην πράξη, το πέος διεγείρεται και λίγο πριν την εκσπερμάτιση, ο άνδρας ή η σύντροφος πρέπει να σφίξουν σταθερά τον άξονα του πέους, έτσι ώστε η στύση να υποχωρήσει. Παρομοίως, η μέθοδος διακοπής και επανεκκίνησης, απαιτεί τη διακοπή της πράξης λίγο πριν την εκσπερμάτιση και επανάληψη της διαδικασίας για τρεις φορές πριν την οριστική κορύφωση.

Χρησιμοποιήστε αυτά τα βοηθήματα:

Τοπικές κρέμες ή σπρέι
Αναισθητικά, όπως η λιδοκαΐνη προκαλούν μούδιασμα στο πέος, αυξάνοντας τον χρόνο που χρειάζεται μέχρι την αίσθηση της κορύφωσης και την εκσπερμάτιση. Εφαρμόστε αυτές τις κρέμες στη βάλανο περίπου 30 λεπτά πριν από την πράξη και έπειτα ξεπλύνετε περίπου 5 λεπτά πριν από το σεξ.

Προφυλακτικά
Η χρήση προφυλακτικού κατά το σεξ μπορεί να λειτουργήσει όπως οι αναισθητικές κρέμες, μετριάζοντας την αίσθηση και παρατείνοντας έτσι τον χρόνο που χρειάζεται για να επιτευχθεί ο οργασμό.

Εάν η πρόωρη εκσπερμάτιση συνεχίζεται να υφίσταται ή χειροτερεύει, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας καθώς μπορεί να την προκαλεί κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας.