Μπορεί οι Millenials να κάνουν λιγότερες σχέσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ενδιαφέρονται λιγότερο για το σεξ. Στην πραγματικότητα το σεξ αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι στις σχέσεις των ανθρώπων ανεξαρτήτως ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού και φύλου.

Ωστόσο, ανεξαρτήτως  αν θεωρείτε τον εαυτό σας έμπειρο σεξουαλικά ή αν κάνετε τα «πρώτα σας βήματα» στον τομέα, υπάρχουν πράγματα τα οποία ο καθένας θα έπρεπε να γνωρίζει σύμφωνα με τους σεξολόγους.

Η σεξολογία είναι ένας τύπος ψυχοθεραπείας (sex therapy) που βοηθά τα ζευγάρια να λύσουν μία σειρά προβλημάτων στην ερωτική τους ζωή, και συνακόλουθα να βελτιώσουν και τη μεταξύ τους σχέση.

Σύμφωνα με τον σεξολόγο Δρ. Stephen Snyder, τα πιο χαρούμενα ζευγάρια είναι εκείνα που βιώνουν ταυτόχρονο ερεθισμό. «Τα πιο χαρούμενα και ταιριαστά ερωτικά ζευγάρια  αισθάνονται διέγερση ακόμα και όταν δεν πρόκειται να καταλήξει σε ερωτική επαφή», εξηγεί ο Δρ. Snyder και διευκρινίζει ότι «είναι σαν προκαταρκτικά διαρκείας που διατηρούν αυξημένη την ερωτική διάθεση».

Επομένως μια «συνταγή» που πετυχαίνει είναι τα προκαταρκτικά, όπως τα φιλιά και τα χάδια, χωρίς να ακολουθεί απαραίτητα σεξουαλική επαφή.

Ο Δρ. Snyder διευκρινίζει ότι δεν είναι όλοι οι οργασμοί ίδιοι και πως τα ζευγάρια θα πρέπει να στοχεύουν να απολαμβάνουν το σεξ χωρίς να εστιάζουν απαραίτητα στην επίτευξη οργασμού. «Ιδανικά, ο οργασμός θα έπρεπε να είναι το επιδόρπιο: ένας εξαιρετικός τρόπος για να τελειώσει ένα υπέροχο γεύμα, αλλά όχι ο λόγος που γίνεται το δείπνο», προσθέτει.

Ωστόσο, όσον αφορά τους οργασμούς, η σεξολόγος Sari Cooper θέλει να γνωρίζουν οι γυναίκες πως «η ευχαρίστηση και οι οργασμοί τους είναι τόσο σημαντικοί όσο των συντρόφων τους».

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Sex and Marital Therapy, το 37% των γυναικών φτάνουν σε οργασμό μέσω κλειτοριδικής διέγερσης  συγκριτικά με το 18% των γυναικών που ικανοποιούνται με την κολπική διείσδυση.

H Sari Cooper σχολίασε επίσης πως το σεξ σε καμία περίπτωση δεν είναι επώδυνο και σε περίπτωση που υπάρχει πόνος, όπως π.χ. σε περίπτωση κολπικής ξηρότητας, θα πρέπει να ζητηθεί η βοήθεια ενός ειδικού.

Τέλος η σεξολόγος τόνισε ότι για μια υγιή και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή είναι εξαιρετικά σημαντικό  οι άνθρωποι να μιλάνε στον σύντροφό του εκφράζοντας τις επιθυμίες τους, ενώ για να επιτευχθεί αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατανόηση των επιθυμιών και των σώματός μας.