Ένα μέσο για περισσότερους πραγματικούς οργασμούς φαίνεται πως είναι η… προσποίηση της σεξουαλικής κορύφωσης. Σε αυτό το παράδοξο συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας σε δημοσίευση που έκαναν στο Personality and Individual Differences.

Ένας ψεύτικος οργασμός συχνά θεωρείται ως μία καλή και γρήγορη απόδραση από μάλλον αδιάφορη ερωτική πράξη. Ωστόσο φαίνεται ότι τελικά η προσποίηση οργασμού μπορεί να απογειώσει τη σεξουαλική ζωή των γυναικών.

Στη μελέτη που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας ρωτήθηκαν 998 γυναίκες  18-29 ετών για το αν προσποιούνταν οργασμούς και γιατί. Οι συμμετέχουσες ρωτήθηκαν επίσης πόσο συχνά – σε κλίμακα από το ένα μέχρι το έξι (ποτέ – πάντα) είχαν οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ. Η ερευνητική ομάδα βρήκε πως ενώ το 25% δήλωσε πως φτάνει πάντα σε οργασμό κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, ένα ποσοστό 30% δήλωσε ότι αυτό δεν του συμβαίνει ποτέ.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι γυναίκες που προσποιούνταν οργασμούς  για να νιώσουν οι ίδιες καλύτερα, είχαν και πιο συχνούς πραγματικούς οργασμούς συγκριτικά με τις γυναίκες που προσποιούνταν οργασμό επειδή ήθελαν να κάνουν το σύντροφό τους να νιώσει καλύτερα ή επειδή ανησυχούσαν πως δεν ήταν «φυσιολογικές».

«Προσποιούμενες οργασμό, οι γυναίκες ενδέχεται να καθιστούν την ψυχική τους κατάσταση πιο ευχάριστη διεγείροντας τους εαυτούς τους σεξουαλικά καθώς αυξάνουν τις πιθανότητες να έρθουν σε οργασμό» εξηγούν οι ερευνητές.

Παρατηρήθηκαν επίσης διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί οι γυναίκες προσποιούνται κορύφωση κατά τη διάρκεια του σεξ.

Η σεξολόγος Tracey Cox δήλωσε πως υπάρχουν θετικά και αρνητικά από την προσποίηση οργασμού. «Υπήρχαν πάντα δύο σχολές σκέψεις για την προσποίηση οργασμού. Η “αρνητική” που υποστηρίζει πως δεν υπάρχει ποτέ κανένα νόημα στο να προσποιείται κανείς οργασμό γιατί πώς ο σύντροφός σας θα σας προσφέρει έναν αληθινό αν δεν είστε ειλικρινής; Από την άλλη υπάρχει και η άποψη “προσποιήσου μέχρι να τα καταφέρεις” η οποία αναφέρει πως η προσποίηση ενδέχεται να βοηθήσει να έρθει ένας πραγματικός οργασμός. Αναπαριστώντας έναν αληθινό οργασμό – αναπνέοντας ταχύτερα, κάνοντας θόρυβο, κουνώντας τους γοφούς, σφίγγοντας τους μύες – ίσως απλά ωθείτε τον εαυτό σας να ξεπεράσει αυτό το σημείο όπου ο οργασμός επέρχεται ακούσια».

Η ερευνητική ομάδα αναγνώρισε ότι η μελέτη ήταν περιορισμένη λόγω των λίγων ερωτήσεων που κλήθηκαν να απαντήσουν οι συμμετέχουσες, αλλά δήλωσαν ότι τα ευρήματά τους ήταν μεν «μικρά αλλά σημαντικά».

Διαβάστε επίσης

Οργασμός: Πόσο πολύ τον θέλουν οι γυναίκες

Οργασμός: Πότε και γιατί προσποιούνται οι γυναίκες

Οργασμός: Ποιοι «αδιαφορούν» για την επίτευξή του και γιατί