Πολλές πρόσφατες ανακαλύψεις μας επέτρεψαν να εντοπίσουμε κομβικές κινήσεις που πυροδοτούν τον ερωτικό εγκέφαλο. Αυτές οι έρευνες φέρνουν στο φως τα μυστικά του ερωτισμού.

Η διέγερση των θηλών. Μια πρώτη ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ένα πολύ ιδιαίτερο δίκτυο νευρικών ινών, των οποίων η λειτουργία βασίζεται σε δύο φαινόμενα: την ανατριχίλα και τη διέγερση των θηλών – και στα δύο φύλα. Η διέγερση της θηλής μπορεί να προκληθεί με διαφορετικούς τρόπους. Με το κρύο, με τον θηλασμό, αλλά κυρίως με ιδιαίτερα χάδια που προέρχονται από τα δάχτυλα ή τη γλώσσα του/της συντρόφου. Αυτή η διέγερση πυροδοτεί μία σειρά αντιδράσεων που μας επηρεάζουν με συγκεκριμένο τρόπο.

Μία δεύτερη ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε κάτι εξίσου εντυπωσιακό. Οι εθελοντές δέχτηκαν ερεθίσματα με σκοπό τη διέγερση των θηλών. Στη μαγνητική τομογραφία οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ζώνη του εγκεφάλου που βρισκόταν σε διέγερση ήταν η ίδια που διεγείρεται και με τον ερεθισμό περιοχών όπως ο κόλπος, ο τράχηλος ή η κλειτορίδα. Ταυτόχρονα, η διέγερση των θηλών ενεργοποιεί την έκκριση ορμονών της χαράς όπως η ωκυτοκίνη, η ντοπαμίνη και οι ενδορφίνες.

Οι ερευνητές απέδειξαν τον σπουδαίο ρόλο της διέγερσης των θηλών και στα δύο φύλα, με στόχο την ενεργοποίηση του ερωτικού εγκεφάλου για την απόκτηση μιας υγιούς λίμπιντο. Πρόκειται για μία σημαντική ερωτογενή ζώνη, που συμμετέχει στο ξύπνημα της σεξουαλικής επιθυμίας. Δεν πρέπει να διστάζουμε να τις συμπεριλαμβάνουμε στα προκαταρκτικά, για μια ακόμη καλύτερη σεξουαλική επαφή.

Κύμβη του αυτιού: το «κουμπί» της κατάκτησης

Αυτό το «κουμπί» δημιουργεί ένα εφέ σαν πυροτέχνημα στον εγκέφαλο. Βρίσκεται στο επάνω μέρος της κόγχης του πτερυγίου του αυτιού. Οι πρόοδοι της απεικόνισης μέσω της μαγνητικής τομογραφίας έχουν επιτρέψει να ανακαλυφθεί η μυστική δράση της κύμβης, όταν ερεθιστεί. Μία ομάδα επιστημόνων επήγαγε ερεθισμό στον λοβό του αυτιού. Εκεί δεν είχαμε κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Αντιθέτως η κύμβη αποδείχτηκε ότι είχε τρομερό δυναμικό.

Το επαναλαμβανόμενο χάδι στην περιοχή αυτή ενεργοποιεί ταυτόχρονα πολλές εγκεφαλικές ζώνες, που παρεμβαίνουν σε πολλά και συμπληρωματικά επίπεδα ευχαρίστησης, ενώ οι σύντροφοι βιώνουν κατακόρυφη αύξηση της απόλαυσης. Οι ερευνητές σημείωσαν επίσης ότι η διέγερση που προκαλείται δια της κύμβης στο πνευμονογαστρικό νεύρο συμβάλλει ιδιαίτερα στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και του πεπτικού συστήματος. Πρόκειται για έναν συνδυασμό διέγερσης και χαλάρωσης που εμπλουτίζει τις σεξουαλικές μας σχέσεις.

Για να διεγείρουμε την κύμβη, τρία λεπτά αρκούν. Η πρόσβαση σε αυτήν  δεν είναι πολύ εύκολη όμως μπορεί να επιτευχθεί με την άκρη της γλώσσας του/της συντρόφου. Διαγράφοντας με τη γλώσσα με μικρούς κύκλους, θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα. Θα νιώσετε ρίγος και ανατριχίλα…

Πηγή: Υγεία: Τα μυστικά της καλής ζωής, Δρ. Φρεντερίκ Σαλντμάν – Εκδόσεις Πατάκη

Διαβάστε επίσης 

Τρεις μορφές οργασμού – Η στάση που εγγυάται την επίτευξή τους

Οι οκτώ λόγοι που χάνεται η λίμπιντο

Τέσσερα αφροδισιακά για μεγάλες επιδόσεις – Δοκιμάστε τα