Τα κουμπιά που ενεργοποιούν τη λίμπιντο είναι πολλά και ανάμεσα σε αυτά είναι και η φυσική δραστηριότητα. Εντούτοις υπάρχει ένα άθλημα που μάλλον λόγω θέσης και μηχανικής του σώματος φαίνεται ότι αποτελεί εχθρό της λίμπιντο.

Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε την ύπαρξη σαφούς σχέσης ανάμεσα στην πτώση της λίμπιντο των γυναικών και την άσκηση σε ποδήλατο. Ο λόγος είναι απλός: η πίεση που ασκείται από τη σέλα επηρεάζει την περιοχή του περινέου, που βρίσκεται ανάμεσα στον κόλπο και τον πρωκτό, προκαλώντας μείωση της ευαισθησίας της εν λόγω περιοχής. Αν, μάλιστα, το τιμόνι του ποδηλάτου είναι τοποθετημένο πιο χαμηλά από τη σέλα, η πίεση που ασκείται στην περιοχή του περινέου είναι ακόμα μεγαλύτερη. Η σκυφτή στάση χειροτερεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Για όσες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη λίμπιντό τους και επιθυμούν να συνεχίσουν την ποδηλασία, υπάρχουν κάποιες λύσεις. Πρέπει να στέκονται ευθυτενείς πάνω στο ποδήλατο, να ρυθμίσουν το τιμόνι πιο ψηλά από τη σέλα και να αντικαταστήσουν τη σέλα με κάποια όχι τόσο σκληρή. Να θυμίσουμε ότι άλλες έρευνες έχουν αποδείξει την ύπαρξη σχέσης ανάμεσα στη σεξουαλικότητα του άνδρα και την ποδηλασία, η οποία φαίνεται να αποτελεί αιτία στυτικής δυσλειτουργίας.

Όπως βλέπουμε, κανείς δε γλιτώνει από τη σέλα του ποδηλάτου!

Πηγή: Υγεία: Τα μυστικά της καλής ζωής, Δρ. Φρεντερίκ Σαλντμάν – Εκδόσεις Πατάκη