Στους άνδρες ηλικίας 30-40 ετών, το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης στυτικής δυσλειτουργίας κατά περίπου 50% σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί για να υπάρξει ικανοποιητική στύση, το αίμα πρέπει να μπορεί να ρέει ελεύθερα στο πέος. Η νικοτίνη του τσιγάρου μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία και να προκαλέσει τον εκφυλισμό τους. Επιπλέον προκαλεί στένωση των αρτηριών που καταλήγουν στο πέος, με αποτέλεσμα τόσο τη μειωμένη ροή όσο και την μειωμένη πίεση του αίματος τοπικά.

Οι άνδρες επομένως έχουν έναν ακόμη καλό λόγο να κόψουν το κάπνισμα για χάρη της ερωτικής τους ζωής.

Τι είναι η στυτική δυσλειτουργία

Πρόκειται για την αδυναμία του άνδρα να επιτύχει ή να διατηρήσει τη στύση που απαιτείται ώστε να ικανοποιήσει τις δικές του σεξουαλικές ανάγκες καθώς και αυτές της συντρόφου του.

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι άνδρες έχουν παρουσιάσει το συγκεκριμένο πρόβλημα σε κάποια φάση της ζωής τους, συνήθως μετά τα 40, γεγονός που επηρεάζει και την ψυχολογική τους κατάσταση. Η στυτική δυσλειτουργία που εμφανίζεται περιστασιακά είναι ένα πολύ συνηθισμένο πρόβλημα. Είναι αναμενόμενο δηλαδή ότι κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής του, ένας άνδρας θα δυσκολευτεί να επιτύχει την στύση που επιθυμεί ακόμη και αν έχει προηγηθεί επαρκής σεξουαλική διέγερση.

Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται το πρόβλημα ποικίλει ανάλογα με τον άνδρα. Ορισμένοι άνδρες δυσκολεύονται να έχουν στύση κατά τη διάρκεια των ερωτικών παιχνιδιών, άλλοι παρουσιάζουν δυσκολία την ώρα της σεξουαλικής πράξης, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που εμφανίζουν το πρόβλημα με έναν συγκεκριμένο σύντροφο!

Να προσθέσουμε ωστόσο  ότι η απώλεια βάρους, η καλύτερη διατροφή, η κατανάλωση λιγότερου αλκοόλ και οι επαρκείς ώρες ύπνου μπορούν να βοηθήσουν στην αντιστροφή των προβλημάτων της στυτικής λειτουργίας.

Διαβάστε επίσης

Στυτική δυσλειτουργία: Η θεραπεία που επαναφέρει τη στύση – Τι έδειξε ελληνική μελέτη

Στυτική δυσλειτουργία: 4 τρόποι να την καταπολεμήσετε χωρίς φάρμακα

Στυτική δυσλειτουργία: Πώς καλύπτεται από τα συμβόλαια υγείας