Στο σώμα της δεν υπήρχε ίχνος από τρίχωμα. Το δέρμα της γεμάτο ανοιχτές πληγές που αιμορραγούσαν. Τα μάτια της, αδυνατούσε να τα ανοίξει.

Ένα πλάσμα που αργοπέθαινε στον δρόμο. Μια σκυλίτσα που πριν από τέσσερις μήνες πλησίαζε στο τέλος της ζωής της.

Σήμερα, όμως, η Λάνεϊ είναι υγιέστατη κι έχει κάθε λόγο να «ποζάρει» στον φακό. Δείτε τη μεταμόρφωσή της και μάθετε την ιστορία της.

Στον δρόμο της βρέθηκε ένας «καλός Σαμαρείτης», όπως λέει η ιδιοκτήτρια/κηδεμόνας της, Λόρεν Μπάκλεϊ, από το Τζάκσον του Τενεσί. Την πήρε σπίτι του, όπως και τον αδελφό της. Ανήρτησε φωτογραφίες τους στον λογαριασμό του στο Facebook και εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούσε να τα κρατήσει.

Τότε, η Λόρεν Μπάκλεϊ μαζί με την Μπρουκ Κόουλ αποφάσισαν να τη σώσουν. Ήταν λίγο πριν «εκπνεύσει» το 2019. Παραμονή Χριστουγέννων.

Τέσσερις μήνες μετά, η Λάνεϊ -έτσι ονόμασαν τη σκυλίτσα- χαίρει άκρας υγείας. Και οι δύο «μαμάδες» της θέλησαν να μοιραστούν την ιστορία της στο Facebook: «Την παραμονή των Χριστουγέννων φέραμε στο σπίτι μας ένα… εξωγήινο πλάσμα. Φοβόμασταν ότι θα υπέκυπτε στα τραύματά του εξαιτίας των λοιμώξεων, προτού προλάβουμε να την πάμε στον κτηνίατρο», έγραψε στην ανάρτησή της η Λόρεν Μπάκλεϊ, ενώ η Μπρουκ Κόουλ περιγράφει πως: «Δεν μπορούσε να δει και αιμορραγούσε πάνω στον καναπέ μας. Αλλά θα τα ξανακάναμε όλα από την αρχή, γιατί σήμερα είναι ένας όμορφος, γλυκός και υγιής σκύλος, που έχει να μοιραστεί μαζί μας πολλά όμορφα πράγματα».

Η υιοθεσία της μικρής σκυλίτσας έγινε μέσω της οργάνωσης Brown Dog Coalition. Όταν οι δύο γυναίκες πήγαν να την πάρουν, δεν ήταν σίγουρες ότι θα μπορούσαν να τη σώσουν, γιατί έπασχε από δερματική ψωρίαση, που έχει ως συμπτώματα τον έντονο κνησμό, κόκκινο δέρμα, πληγές και απώλεια τριχών. Επίσης, και από άλλες, δευτερογενείς δερματικές λοιμώξεις.

Η δερματική ψωρίαση προκαλείται από ακάρεα. Τα περισσότερα υγιή κατοικίδια ζώα έχουν τέτοια ακάρεα, όμως αν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός σκύλου είναι πεσμένο, μπορεί να πολλαπλασιαστούν και να προκαλέσουν έντονο κνησμό. Το ξύσιμο μπορεί να οδηγήσει σε δευτερογενείς βακτηριακές λοιμώξεις και να απειλήσει τη ζωή του ζώου, στην περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί άμεσα.

Όταν οι Μπρουκ Κόουλ και Λόρεν Μπάκλεϊ πήγαν την Λάνεϊ στον κτηνίατρο, τους έδωσε αντιβιοτικά και ειδική αγωγή για την καταπολέμηση των λοιμώξεων και των ακάρεων.

Καθημερινά επί τέσσερις μήνες η Λάνεϊ έπαιρνε φάρμακα. Όπως είπε η Μπάκλεϊ, «επιπλέον, της δίναμε λάδι καρύδας με το φαγητό της, και το απλώναμε και στο δέρμα της. Επίσης, της κάναμε δύο φορές την εβδομάδα φαρμακευτικό μπάνιο. Παράλληλα, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για να διατηρήσουμε το επίπεδου του άγχους του σκύλου χαμηλό, καθώς η ασθένεια αυτή αυξάνει το άγχος».

Δείτε επίσης

Ρουτίνα: Να γιατί τη λατρεύει ο σκύλος μας

Γιατί η πρώτη έξοδος είναι σημαντική για το κουτάβι – Τι να προσέξετε

Τροφική δυσανεξία: Πώς επηρεάζει τον σκύλο και τη γάτα