Την τιμητική τους έχουν τα ερωτεύσιμα αδεσποτάκια, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, στην κοπή της πίτας της Αστικής Πανίδας Δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση θα γίνει στο SCRY COFFEE BAR, που βρίσκεται στην Κυψέλη, στην οδό Φωκίωνος Νέγρη 34 και ώρα 19:00. Η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά σπιτιών και ταϊστρών για τα αδεσποτάκια του Δήμου Αθηναίων.

Μας προσκαλούν, λοιπόν, στην κοπή της πίτας τους «για να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε και να μοιραστούμε την αγάπη μας για τα αδεσποτάκια και προς τα αδεσποτάκια».

«Δεν χρειάζεται κάθε σπίτι να έχει σκύλο ή γάτα. Είναι σημαντικό, όμως, κάθε σκύλος ή γάτα να έχει σπίτι», τονίζει η εντεταλμένη σύμβουλος για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Αθηναίων, Σεραφίνα Αβραμίδου.

Γι΄αυτό οι άνθρωποι που στελεχώνουν την Αστική Πανίδα του Δήμου αποφάσισαν να τοποθετήσουν σπιτάκια, ταΐστρες και ποτίστρες σε μέρη που μένουν μόνιμα σκυλάκια, αλλά και σε σημεία που υπάρχουν γατο-αποικίες.

«Τα σκυλάκια που ζουν στον δρόμο, στα όρια του Δήμου μας, είναι πολύ λίγα, αλλά έχουμε αρκετές γάτες. Υπάρχουν πολλές γατο-αποικίες και θα γίνει χαρτογράφηση για όλες τις γάτες κάθε αποικίας. Θα φροντίσουμε να στειρώσουμε τις γάτες, αλλά και να τους προσφέρουμε οποιαδήποτε ιατρική φροντίδα χρειάζονται. Παράλληλα, θα φτιάξουμε τους χώρους, σε συνεργασία με τους εθελοντές, και θα τοποθετήσουμε ταΐστρες και ποτίστρες, αλλά και σπιτάκια, για να μπορούν να προφυλάσσονται από τις καιρικές συνθήκες», μας ενημερώνει η κυρία Αβραμίδου.

Θερμή παράκληση της κυρίας Αβραμίδου, σε όσους ταΐζουν τα αδεσποτάκια, είναι να τους προσφέρουν ξηρά τροφή, έτσι ώστε να διατηρείται ο χώρος καθαρός. Αν τα ταΐζουν με υγρή τροφή (κονσέρβα), να φροντίζουν να καθαρίζουν το σημείο/μπολ. Επίσης, να αποφεύγουν τα αποφάγια, γιατί μόνον κακό κάνουν στην υγεία τους και δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Όποιος επιθυμεί να συμβάλει στην προσπάθεια της Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, μπορεί να περάσει τη βραδιά του στο SCRY COFFEE BAR. Γιατί και τα αδεσποτάκια έχουν ψυχή.