Τον πήραν και τον πήγαν στο δάσος. Τον έδεσαν σε ένα δέντρο. Του γύρισαν την πλάτη και έφυγαν! Δεν του άφησαν ούτε ένα μπολ με τροφή, ούτε νερό.

Παράτησαν τον σκύλο τους στο Κρυονέρι Κορινθίας, έχοντας φροντίσει για τον βέβαιο, αργό θάνατό του.

Αλλά ο Σκαρ είχε τύχη … βουνό.

Ήταν Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και οι κυρίες Αναστασία Μεντζελίδη και Βέρα Ποτήρι αποφάσισαν να πάνε για ορειβασία. Περπατώντας στο δάσος, διακρίνουν σε απόσταση μία περίεργη πέτρα. Και αναρωτιούνται: «Πέτρα είναι, ή κάτι άλλο»; Καθώς πλησιάζουν, αντιλαμβάνονται ότι είναι σκύλος. Ασάλευτος. Σκελετωμένος. Φοβισμένος.

Άραγε, πόσο καιρό ήταν εκεί;

«Τον είχαν δέσει σε ένα δέντρο με ένα πλαστικό σπάγκο, το μήκος του οποίου ήταν τόσο όσο να μην μπορεί να περπατήσει. Αλλά εκείνος είχε καταφέρει να τον είχε κόψει. Όμως, παρέμενε στο σημείο που τον άφησαν. Περίμενε να γυρίσουν. Δεν κουνιόταν, ήταν αδύναμος και ήρεμος, φοβισμένος και αφυδατωμένος. Του δώσαμε τροφή και νερό.

Όταν απομακρυνθήκαμε, άρχισε να τρώει. Φύγαμε και επιστρέψαμε αργότερα. Ήταν στο ίδιο σημείο.

Είχε φάει όλη την τροφή και είχε πιεί νερό. Την επόμενη μέρα πήγαμε ξανά στο σημείο όπου βρισκόταν, για να του δώσουμε ξηρά τροφή και νερό. Του φορέσαμε και ρουχαλάκι για να είναι ζεστός», αφηγείται η κυρία Μεντζελίδη.

Τη Δευτέρα, μαζί με τις φίλες της, Έλενα και Κατερίνα Νικόλλα, ξεκινούν για να πάνε να πάρουν τον Σκαρ. Έτσι τον ονόμασαν.

Στον δρόμο προς το χωριό βλέπουν τον Σκαρ. Ακινητοποιούν το αυτοκίνητο για να τον προσεγγίσουν.

«Ήταν πολύ φοβισμένος, αλλά όταν με είδε, με αναγνώρισε. Έτσι καταφέραμε να τον πιάσουμε και να τον βάλουμε στο αυτοκίνητο», εξηγεί η κυρία Μεντζελίδη.

Ο Σκαρ επισκέπτεται το κτηνιατρείο, του γίνονται όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είναι υγιέστατος, αλλά πολύ αδύνατος. Μόλις 30 κιλά – δεν έπρεπε να είναι κάτω από 45.

Είναι περίπου έξι έως οκτώ ετών και είναι διστακτικός με ανθρώπους που δεν γνωρίζει. Αλλά όταν τους εμπιστευτεί, απολαμβάνει και επιζητά τα χάδια τους. «Σου γλύφει όλο το πρόσωπο. Η πρώτη του αντίδραση, όταν πάει κάποιος να τον πλησιάσει και δεν τον γνωρίζει, είναι να απομακρυνθεί. Φοβάται. Είναι ήσυχος μέσα στο σπίτι και θα ανακοινώσει τις νέες αφίξεις στον χώρο του με γάβγισμα. Παίρνει τη λιχουδιά από το χέρι σου με ευγενικό τρόπο και είναι παιχνιδιάρης. Στη βόλτα τραβάει και αντιδρά στο θέαμα γάτας», περιγράφει η κυρία Μεντζελίδη.

Ο Σκαρ

Ο Σκαρ φιλοξενείται σε σπίτι.

Αναζητείται ένας άνθρωπος που θα του δώσει την αγάπη που αξίζει. Είναι ένας σκυλάκος που πέρασε πολλά, και η ψυχούλα του είναι βαθιά τραυματισμένη.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τον Σκαρ:

694.58.16.853 Αναστασία

694.54.07.469 Έλενα

694.62.45.085 Βέρα