Ο Δούκας είναι περίπου τριών χρόνων. Από την τρυφερή του ηλικία τον καταδίκασαν στον περιορισμό και στην απομόνωση: τον κρατούσαν δεμένο στην αυλή ενός σπιτιού.

Κανένα ενδιαφέρον από την «οικογένειά» του. Καμία φροντίδα.

Και μια μέρα, του αφαιρούν τα λουριά του και τον εγκαταλείπουν στον δρόμο. Δέχεται επίθεση από άλλα σκυλιά και τραυματίζεται στο αυτί.

Αλλά η τύχη του χαμογέλασε. Τον εντόπισαν εθελόντριες της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, AnimAid Animal Rescu.

«Τον βρήκαμε να τριγυρνά στην παραλία του Ασπρόπυργου με τραυματισμένο το αυτί του. Είχε δεχτεί επίθεση από άλλα σκυλιά.

Τον πήγαμε σε κτηνίατρο και του προσφέρθηκε όλη η φροντίδα που είχε ανάγκη», διευκρινίζει η Ακριβή και συμπληρώνει: «Ο Δούκας έχει κάνει όλα του τα εμβόλια, έχει τσιπάκι και είναι στειρωμένος. Είναι περίπου τριών χρόνων και υγιέστατος.

Ο Δούκας δείχνει φιλική συμπεριφορά προς όλους τους ανθρώπους, μικρούς – μεγάλους. Και προτιμά να βρίσκεται κοντά τους, από το να κυνηγά το μπαλάκι που του πετούν.

«Θα τρέξει προς το μπαλάκι που του πετάς, όμως δεν θα του κρατήσει για πολύ το ενδιαφέρον. Θα επιλέξει να έρθει κοντά σου. Είναι ένα καλό πλάσμα», λέει η Ακριβή.

Ένας σκυλάκος που είναι πολύ πρόθυμος και συνεργάσιμος να επικοινωνήσει με τον άνθρωπο. Είναι εκπαιδεύσιμος και στον περίπατό με το λουρί δείχνει καλή «διαγωγή».

«Θα σε τραβήξει λίγο στην αρχή της βόλτας, αλλά αν του πεις «Δίπλα», με μεγάλη διάθεση θα έρθει κοντά σου», αναφέρει η Ακριβή.

Ο Δούκας φιλοξενείται σε πανσιόν.

Ποιος θα ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του -κι όχι της αυλής του- στον Δούκα;

Τηλέφωνο επικοινωνίας για τον Δούκα: 693.2578.700.