Ο Σκούμπυ είναι ένας αδεσποτάκος σκυλάκος που, παρά την προχωρημένη ηλικία του, έδειξε θαυμαστό θάρρος και κατάφερε να γλιτώσει από επίθεση σκύλων που δέχτηκε.

Η «μάχη», όμως, του άφησε βαθιά πληγή στην περιοχή του λαιμού, και έχανε πολύ αίμα. Η ζωή του βρέθηκε σε κίνδυνο.

Για καλή του τύχη, όμως, άνθρωποι που του έδιναν ένα «πιάτο» φαΐ ειδοποίησαν τις εθελόντριες της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, AnimAid Animal Rescu, έσπευσαν στο σημείο.

«Ο Σκούμπυ ζούσε στον περίγυρο μιας εταιρείας στον Ασπρόπυργο. Τον τάιζε μια οικογένεια που μένει κοντά, η οποία μας ειδοποίησε ότι ο σκυλάκος βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Αμέσως, πήγαμε στο σημείο.

Αντικρίσαμε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση τον σκύλο, και την πληγή του να τρέχει ποτάμι», διευκρινίζει η εθελόντρια, Ακριβή.

Μεταφέρεται σε κλινική. Γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και του χορηγείται ενδοφλέβια αντιβίωση.

Ο βαθύς πόνος και η μεγάλη απώλεια αίματος έχουν εξαντλήσει τον εννιάχρονο σκυλάκο, σωματικά και ψυχικά.

Ο υπέρηχος δείχνει διάταση στο ένα νεφρό από υπερχείλιση στην κύστη του. Και κήλη. Του τοποθετούν ουροκαθετήρα.

Ο Σκούμπυ δείχνει σημάδια ανάκαμψης. Αρχίζει να τρώει, η πληγή καλυτερεύει και ο ουροκαθετήρας αφαιρείται. Μάλιστα, μπορεί και να πηγαίνει βόλτα.

Αλλά υποβάλλεται σε οροθεραπεία, καθώς η κρεατινίνη βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Ωστόσο, μετά από χειρουργική επέμβαση πέφτει ο αιματοκρίτης του και στη βουβωνοκήλη παρουσιάζει οροαιματηρό υγρό.

Ο Σκούμπυ, όμως, δεν το βάζει κάτω. Ο αιματοκρίτης του ανεβαίνει, γίνονται ράμματα στον λαιμό και στην περιοχή της βουβωνοκήλης το οροαιματηρό υγρό αρχίζει να υποχωρεί.

Ο Σκούμπυ

Ο Σκούμπυ παίρνει το εξιτήριό του, αλλά συνεχίζεται η παρακολούθησή του από κτηνίατρο. Ο Σκούμπυ έχει διαγνωστεί με ερλίχια και κάνει θεραπεία.

«Φιλοξενείται σε πανσιόν. Είναι ένας γλυκύτατος παππούλης, τρυφερός, φιλικός με τους ανθρώπους και τα παιδάκια.

Είναι περίπου εννέα χρόνων και οι μεγάλες βόλτες δεν του είναι απαραίτητες. Έχει ανάγκη από μια οικογένεια που θα του χαρίσει αγάπη και στοργή, και μια γωνίτσα με ένα κρεβατάκι. Μάλιστα, έχει μάθει να δίνει και «χεράκι»», λέει η Ακριβή.

Μετά από όλη αυτήν την ταλαιπωρία ο Σκούμπυ ορθώνει το ανάστημα και τα… αφτιά του, και είναι έτοιμος να δώσει την τρυφερότητά του σε μια οικογένεια.

Ένας αδέσποτος σκυλάκος, μεγάλης ηλικίας, με σθένος ψυχής.

Στα χρόνια που του απομένουν, ποιος θα προσφέρει στον Σκούμπυ τη ζωή που δεν έζησε; Μια καλή ζωή, όπως αξίζει σε κάθε πλάσμα. Με αγάπη, φροντίδα, σεβασμό, ζεστασιά και θαλπωρή.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για τον Σκούμπυ: 693.2578.700.