Γιατί έχουν βάλει ως στόχο, το νέο έτος (2021) να οργανώσουν ένα πιο δυναμικό πρόγραμμα στειρώσεων.

Θα καλέσουν έναν κτηνίατρο για δύο μήνες, ο οποίος θα εργάζεται πέντε ημέρες την εβδομάδα και καθημερινά θα στειρώνει γατούλες.

Θα αναζητήσουν ζωάκια στα χωριά της Αμοργού, όπου ο αριθμός τους είναι ανεξέλεγκτος, όπως επισημαίνει η Καλλιόπη Γαβαλά, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της AZI, ενώ με τις δράσεις των εθελοντών στα Κατάπολα είναι ελεγχόμενος.

«Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2021 και θα περιλάβει περίπου 400 γάτες», διευκρινίζει η κυρία Γαβαλά.

Η Animal Zone International (AZI) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Δημιουργήθηκε το 2007 και έχει ως στόχο την προστασία, αλλά και τον έλεγχο των ζώων της Αμοργού.

Η ομάδα των εθελοντών περιθάλπει -μεταξύ άλλων- γατούλες, τις οποίες μεταφέρει στο Κέντρο της Animal Zone International και σε συνεργασία με κτηνιάτρους που επισκέπτονται το νησί, τους προσφέρουν ιατρική φροντίδα.

Όταν το άρρωστο ζώο αναρρώσει, το επιστρέφουν στη γειτονιά του, αλλά παράλληλα προσπαθούν να του βρουν ένα σπίτι.

Επίσης, κάθε δύο χρόνια καλούν τον κτηνίατρό τους και εμβολιάζουν όσες περισσότερες γατούλες μπορούν, ενώ δύο φορές το χρόνο διοργανώνουν ολιγοήμερα προγράμματα στειρώσεων.

Κι όλα αυτά, με τη βοήθεια ντόπιων ή αλλοδαπών εθελοντών.

Για να καλύψουν το κόστος που έχει η στείρωση, προσπαθούν να βρουν την κατάλληλη χρηματοδότηση, έτσι ώστε να μειωθεί ο τεράστιος αριθμός των γατιών που ζει στην Αμοργό.

Επίσης, οι εθελοντές της AZI επισκέπτονται τα σχολεία του νησιού και ενημερώνουν τους μαθητές για διάφορα θέματα που αφορούν τα ζώα, όπως είναι η δίκαιη μεταχείριση των ζώων, η κακοποίηση των ζώων και τα προγράμματα υιοθεσίας.

Σε κανένα ζώο συντροφιάς δεν αξίζει μία ζωή στο δρόμο.

Είναι καιρός να βάλουμε «φρένο» στις γέννες αδέσποτων ζώων.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει την προσπάθεια των εθελοντών της Animal Zone International (AZI), μπορεί να επισκεφτεί το παρακάτω link:

  • https://gogetfunding.com/support-sterilization-programs-for-stray-cats-on-amorgos-island/?fbclid=IwAR1rdMgUg1ZGWqi3fjWhZifLD55jZDt7Hlw3ZqrVYDavNlcEbxg5XPc2kbM