Επί 15 ολόκληρα χρόνια ήταν δεμένη στο ίδιο σημείο. Μόνη, με έναν ιδιοκτήτη να αδιαφορεί για εκείνη.

Ως κουτάβι δεν έπαιξε, δεν ένιωσε θαλπωρή. Κανείς δεν της χάρισε ένα χάδι.

Εκεί, στο ίδιο σημείο. Απομονωμένη, ζούσε στη φυλακή της. Δεμένη, μόνη, με τα χρόνια να περνούν, βασανιστικά.

Χρειάστηκε να περάσουν 15 ολόκληρα χρόνια για να βρεθεί ένας άνθρωπος να καταγγείλει το γεγονός, και η σκυλίτσα αφαιρέθηκε από τον ιδιοκτήτη της.

Η Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων παρέλαβε την «ωραία Ελένη» -έτσι τη «βάφτισαν»- και η ζωή για εκείνη, μόλις άρχισε.

Εδώ και έξι μήνες η Ελένη βρίσκεται στον χώρο προσωρινής φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων.

«Η Ελένη δεν ήξερε να περπατά πέρα από το σημείο όπου μεγάλωσε και έζησε όλα αυτά τα χρόνια. Από την κουταβίσια της ηλικία ήταν δεμένη σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Σε έναν ιδιόκτητο χώρο, που βρίσκεται στο Αττικό Άλσος», διευκρινίζει η εντεταλμένη σύμβουλος για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Αθηναίων, Σεραφίνα Αβραμίδου.

Έξι μήνες μετά, η Ελένη δεν σταματά να κουνά την ουρά της κάθε φορά που αντικρίζει ανθρώπους. Και επιζητά τα χάδια τους, που τόσο της έχουν λείψει. Μάλιστα, έμαθε να περπατά και με το λουρί της.

«Είναι πολύ καλή και τρυφερή με τους ανθρώπους, και έχει ανάγκη την ανθρώπινη επαφή, που τόσο έχει στερηθεί. Είναι 15 χρόνων, Πιτ Μπούλ, όμως λόγω ηλικίας δεν είναι δραστήρια και δεν έχει ανάγκη από μεγάλες βόλτες. Μπορεί, κάλλιστα, να υιοθετηθεί και από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας», τονίζει η κυρία Αβραμίδου, και κάνει εικόνα έναν ηλικιωμένο άνθρωπο να κάθεται στον καναπέ του σπιτιού του αγκαλιά με την Ελένη.

Η Ελένη είναι υγιέστατη, αλλά τα χρόνια ζωής που της απομένουν μπορεί να είναι μετρημένα στα δάχτυλα τού ενός χεριού.

Όποιος επιθυμεί να υιοθετήσει την Ελένη και να της προσφέρει, στη δύση της ζωής της, στοργή, φροντίδα και αγάπη, μπορεί να στείλει μήνυμα στη νέα ιστοσελίδα της Αστικής Πανίδας https://animalscityofathens.gr/cityofathens/ ή στη σελίδα της στο fb, Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων – Animal Welfare Department City of Athens.

Επίσης, στη νέα ιστοσελίδα της Αστικής Πανίδας οι δημότες μπορούν να γνωρίσουν τα αδεσποτάκια (σκύλους και γάτες) που φιλοξενούνται στον χώρο προσωρινής φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων.

Πλάσματα, που έχουν ανάγκη από έναν άνθρωπο ο οποίος θα τους ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα και ενημερωθείτε για θέματα ζωοφιλίας.