Ο Σίμπα χρειάζεται έναν άνθρωπο. Να του προσφέρει όσα του στέρησαν όλα αυτά τα χρόνια: αγάπη, βόλτες, χάδι, παιχνίδι, κατανόηση, καθοδήγηση.

Ο Σίμπα είναι ένας σκυλάκος που ο «κόσμος» του ήταν η αυλή του. Ζούσε απομονωμένος και δεν έχει κοινωνικοποιηθεί.

Έχει εγκαταλειφθεί δύο φορές, έχει βιώσει την ενεργητική αλλά και την παθητική κακοποίηση. Και παρόλα αυτά, δείχνει να εκδηλώνει φιλική διάθεση προς τους ανθρώπους.

Ο θετικός εκπαιδευτής σκύλων, Δημήτρης Κανάκης, μας αφηγείται την ιστορία του Σίμπα.

«Σύμφωνα με όσα έμαθα, ο Σίμπα είναι, περίπου, επτά χρονών. Δυστυχώς, ποτέ του δεν γνώρισε την αγάπη.

Ήταν, μόλις, 30 ημερών κουτάβι όταν τον απέκτησε η ακατάλληλη οικογένειά του.

Στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ζούσε δεμένος σε μια μικρή αυλή. Οι άνθρωποί του ελάχιστα ασχολούνταν μαζί του και δεν διέθεσαν ούτε λεπτό για τη βόλτα του.

Δεν βρήκε τους ανθρώπους που θα του έδιναν απλόχερα την αγάπη. Όση τους έδωσε εκείνος, όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Σίμπα

Μετά από εξίμισι χρόνια ήρθε εκείνη η καλοκαιρινή ημέρα που η οικογένεια του Σίμπα δέχτηκε επισκέπτες στο σπίτι. Επειδή θα κάθονταν στην αυλή, και για να μην τους ενοχλεί ο Σίμπα με τα γαυγίσματά του, αποφάσισαν να τον βάλουν μέσα στο σπίτι.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι είναι ένας σκύλος που δεν έχει βγει βόλτες, δεν έχει κοινωνικοποιηθεί με τον κόσμο και δεν είναι εξοικειωμένος με διάφορα ερεθίσματα. Αλλά είχε μεγάλη αδυναμία στα παιδιά της οικογένειας.

Κάποια στιγμή, και ενώ βρίσκονταν μέσα στο σπίτι τα παιδιά, πήγε κάποιο μέλος της ευρύτερης οικογένειας -άγνωστος στον Σίμπα- και αγκάλιασε κάποιο από τα παιδιά. Τότε ο Σίμπα, μη γνωρίζοντας τις προθέσεις του, τού επιτέθηκε, προκειμένου να προστατέψει το μικρό παιδί.

Το αποτέλεσμα ήταν να τον χτυπήσουν με μια καρέκλα και να του σπάσουν το ένα πόδι!

Στη συνέχεια τον πήγαν και τον παράτησαν σε ένα βουνό!

Το μετάνιωσαν, όμως, και επέστρεψαν στο σημείο όπου τον εγκατέλειψαν, τον πήραν και τον πήγαν στον κτηνίατρο. Αλλά δεν υπήρχε χώρος, πλέον, για τον Σίμπα στο σπίτι τους. Αφού έγινε καλά το πόδι του, τον πήρε ο παππούς της οικογένειας.

Εκεί δεν ξέρουμε πώς ζούσε, όμως σύμφωνα με πληροφορίες ο Σίμπα ενοχλούσε τη γειτονιά και έτσι ο νέος του «κηδεμόνας» τον παράτησε στο Περιστέρι.

Εντοπίστηκε, λοιπόν, στο Περιστέρι και με ανάρτηση στο fb βρέθηκαν άτομα που τον έπιασαν, για να φιλοξενηθεί από την Αλεξία Χρονοπούλου (Alexia Chronopoulou).

Τώρα τον έχει παραλάβει ο Δήμος Περιστερίου. Θα υποβληθεί σε κτηνιατρικές εξετάσεις και στείρωση, θα του γίνει σήμανση με τσιπ κ.λπ.

Ο Σίμπα είναι περίπου επτά χρονών. Είναι ημίαιμο Πιτ Μπουλ και ζυγίζει 20-25 κιλά.

Ψάχνει την παντοτινή του οικογένεια, που θα τον αγαπήσει όπως του αξίζει.

Έχει νιώσει, ήδη, δύο φορές την εγκατάλειψη. Έχει βιώσει την παθητική κακοποίηση, αλλά και τη βία. Ακόμα, όμως, αγαπάει τους ανθρώπους!

Μέχρι στιγμής η συμπεριφορά του έχει δείξει πολύ καλά δείγματα. Ήταν πολύ φιλικός με όσους ανθρώπους συνάντησε. Αλλά δεν τα πάει καλά με άλλα ζώα, οπότε καλό θα ήταν, η οικογένεια που θα τον υιοθετήσει να μην έχει άλλο κατοικίδιο.

Θα δοθεί στειρωμένος, τσιπαρισμένος και εμβολιασμένος.

Όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για τον Σίμπα, μπορεί να με καλέσει στο 694.063.2989».

Ο θετικός εκπαιδευτής σκύλων, Δημήτρης Κανάκης