Ένας αδεσποτάκος κούταβος, που βρήκε φροντίδα, στοργή και αγάπη από τους εθελοντές της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης.

Ο Τσέχωφ πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τριπλής πυελικής οστεοτομίας: άμεσα. Για να σταματήσουν οι ανυπόφοροι πόνοι, που νοιώθει.

Η δυσπλασία του ισχίου προκαλεί χρόνιο πόνο.

Ο Τσέχωφ πρέπει να χειρουργηθεί και στις δύο αρθρώσεις του ισχίου.

Το κόστος της χειρουργικής επέμβασης είναι δυσβάστακτο για τους εθελοντές.

Η ιστορία του Τσέχωφ

Δεκέμβριος του 2019. Βράδυ. Ένας κουτάβι – λίγο ως πολύ τεσσάρων μηνών- εμφανίζεται έξω από φαρμακείο της περιοχής – στην Ηλιούπολη.

Η φαρμακοποιός, άνθρωπος με ευαισθησία στα ζώα, τηλεφωνεί στη φίλη της και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης, Έμυ Παπαγιαννοπούλου.

Σπεύδει στο φαρμακείο.

Φθάνοντας, η φαρμακοποιός της ανακοινώνει τα ευχάριστα νέα, ότι τον «μικρό» τον πήρε ένα ζευγάρι.

Επιστρέφει σπίτι.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κάποιος χτυπά το κουδούνι της κυρίας Παπαγιαννοπούλου. Είναι το ζευγάρι με τον «μικρό» στην αγκαλιά.

Από τότε, ο Τσέχωφ, όπως τον «βάπτισαν» οι εθελόντριες, φιλοξενείται σε σπίτι εθελόντριας, μέχρι να του βρουν οικογένεια.

Οι μήνες περνούν, ο Τσέχωφ μεγαλώνει και κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί να τον υιοθετήσει.

Την Άνοιξη, η εθελόντρια, που έχει στο σπίτι της τον Τσέχωφ, παρατηρεί την ασταθή στήριξη των οπίσθιων άκρων.

Όλοι οι κτηνίατροι που εξέτασαν τον Τσέχωφ έβγαλαν την ίδια διάγνωση: δυσπλασία του ισχίου και στα δύο πόδια. Χειρουργική επέμβαση τριπλής πυελικής οστεοτομίας.

Η θεραπεία όμως, που ακολουθεί ο Τσέχωφ είναι συντηρητική. Δηλαδή: «παίρνει ισχυρά παυσίπονα κάθε μήνα για 10 ημέρες. Υπάρχουν μέρες που δεν μπορεί να σηκωθεί. Που υποφέρει από τους πόνους.

Tην νεαρή του ηλικία δεν την ζει, όπως ένα φυσιολογικό κουτάβι. Πονά, και, όταν αισθάνεται καλά, θέλει να παίξει, να τρέξει. Δραστηριότητες που είναι απαγορευτικές», διευκρινίζει η κυρία Παπαγιαννοπούλου και συμπληρώνει: «Κάθε χρόνο μαζεύουμε χρήματα από τα δύο Bazaar που διοργανώνουμε – Χριστούγεννα και Πάσχα. Εφέτος, λόγω της Covid-19 δεν πραγματοποιήσαμε τον Πασχαλινό Bazaar και δεν μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε χρήματα, έτσι ώστε να τα διαθέσουμε στον Τσέχωφ. Και σκεφτήκαμε να κάνουμε μία εκδήλωση».

Ο Τσέχωφ μας καλεί στο πάρτι του

Το Σάββατο λοιπόν, 12 Σεπτεμβρίου οι εθελοντές μας καλούν στο πάρτι που διοργανώνουν για τον Τσέχωφ στο Κουμπί Coffee Bar, που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 2, στην περιοχή Ζωγράφου.

«Μοναδικός τρόπος για να αποκτήσει ποιότητα ζωής- χωρίς ανυπόφορους πόνους- είναι να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τριπλής πυελικής οστεοτομίας. Για εμάς, το κόστος είναι «αστρονομικό».

Όμως, δεν έχουμε παρά μόνο μια επιλογή: Να τον βοηθήσουμε . Κι ό,τι δεν μπορούν να κάνουν με πολλή προσπάθεια οι λίγοι, μπορούν να το κάνουν οι πολλοί με λίγη», διευκρινίζουν οι εθελοντές της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης.

Αν δεν μπορείτε να παραβρεθείτε στο πάρτι του Τσέχωφ, υπάρχει κι άλλος τρόπος για να τον βοηθήσετε. Με δωρεές:

Μέσω Τραπέζης

  • Τράπεζα Πειραιώς: 60 4001 0189 237
    BIC : PIRBGRAA
    IBAN GR76 0171 0400 0060 4001 0189 237
    Αιτιολογία: « ΤΣΕΧΩΦ »
  • EUROBANK: 0026 0008 39 0201236890
    BIC : ERBKGRAA
    IBAN GR32 0260 0080 0003 9020 1236 890
    Αιτιολογία: « ΤΣΕΧΩΦ »

Μέσω Paypal: support@zeil.gr
Αιτιολογία: « ΤΣΕΧΩΦ »

Μέσω YouBeHero: Πατήστε εδώ για να επισκεφτείτε τη σελίδα μας

Στο πλευρό του Τσέχωφ ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλο

Δείτε το βίντεο μου μιλάει ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος για τον Τσέχωφ.

Ο Τσέχωφ είναι 35 κιλά. Και αναζητά την παντοτινή του οικογένεια.