Γεννήθηκαν στον δρόμο και μετρούσαν μόλις λίγους μήνες ζωής. Το λογικό(;) ον που ονομάζεται άνθρωπος, τα θεώρησε ανεπιθύμητα στον δικό του κόσμο και θέλησε να κόψει το νήμα της ζωής τους. Τα κακοποίησε και τα πέταξε σε κάδο σκουπιδιών. Για να τα ξεφορτωθεί.

Οι εθελοντές της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης τα εντοπίζουν, και η διάσωσή τους αρχίζει. Τα πηγαίνουν αμέσως στον κτηνίατρο. Η εξόρυξη στο ένα ματάκι κάθε γατιού είναι αναπόφευκτη.

Ήταν καλοκαίρι του 2019.

Σήμερα, η Storm, o Tofu και ο Thunder δείχνουν -ευτυχώς- να μη θυμούνται τίποτα από εκείνη την ημέρα. Αγαπούν τα χάδια και είναι πολύ συναισθηματικά.

Μπορεί να έχουν μόνον ένα ματάκι, όμως η μειωμένη τους όραση δεν τους έχεις στερήσει τίποτα. Γιατί;

Οι εθελοντές της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης απαντούν με μία φράση του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί από το βιβλίο του «Ο Μικρός Πρίγκιπας»: «Μόνο με την καρδιά μπορεί να δει κανείς σωστά. Τα ουσιώδη είναι αόρατα στο μάτι». Και συμπληρώνουν: «Έτσι μας βλέπουν αυτές οι γάτες. Έτσι μας βλέπουν όλες οι γάτες. Δεν χρειάζεται να έχουν υγιή και καλοζωισμένα μάτια. Δεν χρειάζεται, καν, να έχουν και τα δυο τους μάτια.

Συχνά οι γάτες παθαίνουν τραυματισμούς που καταλήγουν σε τύφλωση, ή προκύπτει ανάγκη για εξόρυξη οφθαλμών. Δεν χάνουν τίποτα, όμως, απότα ουσιώδη.

Παραμένουν λειτουργικές στην καθημερινότητά τους. Και τρυφερές, χαδιάρες, παιχνιδιάρες.

Μπορούν να μας βλέπουν ακόμα και από τις σκιές μας. Καταλαβαίνουν όταν εισπράττουν αγάπη και φροντίδα. Πολλές φορές, μας βάζουν… τα γυαλιά. Είναι υπέροχα πλάσματα».

Οι εθελοντές της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης συναντούν συχνά τέτοιες περιπτώσεις.

Η Storm, ο Thunder και ο Tofu είναι τρία αδελφάκια. Το μόνο που τους λείπει, είναι ένας άνθρωπος που θα τα αγαπήσει βαθιά.

Γεννημένα τον Ιούλιο του 2019.

Ποιος θα τους κάνει πάρτι γενεθλίων;

Για την Storm, τoν Tofu και τον Thunder, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 694.697.8265.

Μπορείτε, επίσης, να στείλετε προσωπικό μήνυμα στο link: https://www.facebook.com/zeil.gr/