Ζευγολατιό Κορινθίας, 9/3/2020: Εθελόντρια του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης) βλέπει στη μέση του δρόμου ένα κουτάβι. Πετσί και κόκαλο. Το κορμάκι του, ποτισμένο με λάδια μηχανής. Τα μάτια του θολά, η μύτη του γεμάτη βλέννες.

Ο Σάρλοου, έτσι τον ονόμασαν, πηγαίνει στον κτηνίατρο.

Διάγνωση: μειωμένη όραση, η οποία δεν θα επανέλθει και που, πιθανότατα, οφείλεται σε χτύπημα. Αιματολογικές εξετάσεις, άριστες.
Του χορηγείται, προληπτικά, αντιβίωση για μόρβα, επειδή είχε ρινικό έκκριμα και τα μάτια του δάκρυζαν.

Οι μέρες περνούν και ο Σάροου ανακτά την όραση του, κατά 80%.

Παίρνει βάρος, δέχεται την αγάπη των εθελοντών, αποκτά φιλο-σκύλους και παίζει μαζί τους. Μάλιστα, βρίσκεται και πολύ κοντά στην υιοθεσία. Είναι έτοιμος να αναχωρήσει για Χίο, όμως, εν μέσω καραντίνας, το ταξίδι του αναβάλλεται.

Τελικά, το νέο του σπίτι του κλείνει την πόρτα. Η υιοθεσία ματαιώνεται.

Και μια μέρα, ο Σάροου δεν μπορεί να ανοίξει το στόμα του. Έχει παραλύσει η γνάθος του. Το στόμα του δεν ανοίγει περισσότερο από δύο εκατοστά. Δυσκολεύεται, ακόμη και να φάει.

Του χορηγείται φαρμακευτική αγωγή: κορτιζόνη και αντιβίωση.

Έπειτα από, περίπου, 20 ημέρες η γνάθος ανοίγει ίσα – ίσα για να χωράει η γλώσσα του. Μικρή η βελτίωση.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης), Βάνα Φραγκιάδου, επισκέπτεται κι άλλους κτηνιάτρους. Κλείνει ραντεβού με νευρολόγο στην Αθήνα.

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου ο Σάροου έρχεται στην πρωτεύουσα. Η διάγνωση δεν είναι καλή.

Έχει αυτοάνοση μυοσίτιδα των μασητικών μυών.

Ο Σάροου όταν βρέθηκε

Συστήνεται και πάλι κορτιζόνη. Αν δεν αντιδράσει ο οργανισμός σε ένα μήνα, θα υπάρχει μόνιμη βλάβη των μυών. Και, πάντα, η πιθανότητα υποτροπής. Αυτό σημαίνει ότι ο Σάροου θα αδυνατεί να φάει.

«Τρώει μαλακή τροφή. Το πιάτο του πρέπει να τοποθετείται σε ψηλή θέση, για να μην προκληθεί μετεωρισμός. Τρώει αργά και θέλει συνεχή παρακολούθηση, γιατί τα άλλα σκυλιά του καταφυγίου του παίρνουν το φαγητό. Πλέον, δεν είναι δυνατόν να ζει σε καταφύγιο.

Είναι ένα εξαιρετικό πλάσμα: φιλικό, κοινωνικό, που επιζητά την ανθρώπινη παρουσία. Θα φτάσει τα 20 κιλά», μας λέει η κα Φραγκιάδου.

Η ζωή του Σάροου κρέμεται από μια κλωστή, που μπορεί να μετατραπεί σε… καραβόσχοινο. Αν βρεθεί ένας άνθρωπος να του προσφέρει την ειδική φροντίδα που χρειάζεται για να λαμβάνει την τροφή του. Απαραίτητη είναι και η στενή παρακολούθησή του από κτηνίατρο.

Είναι μόλις οκτώ μηνών. Αν και στην πιο τρυφερή του ηλικία μπαινοβγαίνει σε κτηνιάτρους, είναι γεμάτος ζωντάνια. Χαριτωμένος, φιλικότατος με τους ανθρώπους και τους άλλους σκύλους.

Ένας κούταβος, που το μόνο που του λείπει είναι ένας άνθρωπος που θα του αφιερωθεί.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για τον Σάροου: 697.677.4532