Η κυρία Νέλλη σερφάρει στο Διαδίκτυο και εντοπίζει την είδηση: «Λάκι: ο σκύλος που πάλεψε σαν λιοντάρι για να μην πνιγεί, αναζητά σπίτι».
Με μάτια πλημμυρισμένα από δάκρυα απευθύνεται στον σύζυγό της, παρόλο που γνωρίζει ότι αποφεύγει τις συγκινητικές ιστορίες για ζώα.

– Δημήτρη, έλα να διαβάσεις μια συγκινητική ιστορία ενός σκύλου
– Όχι!
– Αυτήν, πρέπει να τη διαβάσεις…
Τη διαβάζει.
– Πάρε τηλέφωνο.

Και τότε, η ζωή του γεράκου σκύλου, Λάκι, αλλάζει άρδην.

Ταξιδεύει για Αθήνα και τον συνοδεύουν, η πρόεδρος του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης), Βάνα Φραγκιάδου, και η Καίτη Κριτσώνη, μέλος του Συλλόγου.

H πρόεδρος του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης), Βάνα Φραγκιάδου (όρθια δεξιά), η Καίτη Κριτσώνη (όρθια αριστερά), μέλος του Συλλόγου και η κυρία Νέλλη αγκαλιά με τον Λάκι

Ο Λάκι αφήνει χιλιόμετρα πίσω του το μέρος που δεν τον ήθελε. Τους ανθρώπους που προσπάθησαν να του αφαιρέσουν τη ζωή.
Έρχεται στην Αθήνα και συναντά τους ανθρώπους, που χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισαν να τον κάνουν μέλος της οικογενείας τους. Και να του χαρίσουν απλόχερα τη ζωή που αξίζει κάθε πλάσμα.

«Θέλουμε, ο Λάκι να γεράσει με αξιοπρέπεια. Όπως επιθυμούμε να γεράσουμε κι εμείς. Οι άνθρωποι. Να έχει τη φροντίδα που τόσο έχει ανάγκη», τονίζει ο κύριος Δημήτρης.

Η γνωριμία έγινε σε κτηνιατρείο του Χαλανδρίου και ο Λάκι, από την πρώτη στιγμή, έδειχνε να απολαμβάνει την αγκαλιά της κυρίας Νέλλης και τα χάδια του κυρίου Δημήτρη.

Βαθιά συγκινημένες οι δύο εθελόντριες και μέλη του Συλλόγου αποχαιρέτησαν τον Λάκι με μεγάλη χαρά που ήταν καλότυχος, αλλά και με στεναχώρια, καθώς είχαν δεθεί μαζί του.

Τα συναισθήματα ήταν ακόμη πιο έντονα για την κυρία Κριτσώνη, καθώς ήταν εκείνη που για περίπου δύο εβδομάδες φιλοξένησε τον «ναυαγό» στο σπίτι της.

Ο Λάκι στο σπίτι του με την κυρία Νέλλη και τα άλλα δύο σκυλάκια της οικογένειας

Ο Λάκι διανύει την Τρίτη Ηλικία – είναι 15 ετών. Έχει προβλήματα υγείας, όπως καρδιά, στένωση τραχείας και ερλιχία.

Η πρώτη επαφή του Λάκι με την πισίνα

Η Νέλλη και ο Δημήτρης θα ασχοληθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υπευθυνότητα για την υγεία του Λάκι, όπως κάνουν, άλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια και για τα άλλα τρία τους σκυλάκια. Τα δύο έχουν ηλικία 15 ετών και είναι και αδελφάκια και το τρίτο είναι επτά ετών.

Θα δώσουν και στον Λάκι την αγάπη, τη στοργή, την τρυφερότητα και τη φροντίδα, που τόσο έχει ανάγκη. Γιατί είναι ένα πλάσμα που γνώρισε την ασπλαχνιά.

Ο “χαμογελαστός” Λάκι στο σπίτι του

Τελικά, η περιπέτειά του έφερε τύχη στον Λάκι. Του έφερε ανθρώπους με συναισθήματα, που θα του αφιερωθούν, θα τον σεβαστούν και θα του προσφέρουν δικαίωμα στη ζωή.

Και κάτι ακόμα. Το υγρό στοιχείο θα τον συντροφεύει για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του. Γιατί στο νέο του σπιτικό, θα κάνει «βουτιές» -οικειοθελώς, πλέον- στην πισίνα!

Καλή ζωή, Λάκι.