Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο που σχεδιάστηκε με γνώμονα την ενημέρωση των γυναικών με μεταστατικό καρκίνο μαστού για τα θέματα που τις αφορούν, την υποστήριξή τους μέσα από χρήσιμες πρακτικές συμβουλές για την καθημερινότητά τους και την επικοινωνία με υποστηρικτικές δομές.

Μέσω της εφαρμογής, οι γυναίκες με μεταστατικό καρκίνο μαστού έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για νεότερα ιατρικά δεδομένα, για σημεία ενδιαφέροντος όπως νοσοκομεία, Δομές Υγείας και ιατρεία πόνου, να λάβουν χρήσιμες συμβουλές για τη διαχείριση των συναισθημάτων τους και των ανεπιθύμητων ενεργειών της θεραπείας τους, να θέσουν στόχους, να επιβραβευτούν για τα επιτεύγματά τους και να δουν προτάσεις για βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

«Οι σημαντικές εξελίξεις των τελευταίων ετών μας κάνουν να αισιοδοξούμε σχετικά με την αντιμετώπιση του μεταστατικού καρκίνου μαστού, ενώ σίγουρα έχουν συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Ευελπιστούμε, μάλιστα, ότι σύντομα ο μεταστατικός καρκίνος μαστού θα είναι μία χρόνια νόσος. Στο πλαίσιο των δράσεων υποστήριξης, ενδυνάμωσης και ενημέρωσης, θέλαμε να αξιοποιήσουμε την ολοένα και αυξανόμενη παρουσία της τεχνολογίας στη ζωή μας παρέχοντας ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε ασθενή με μεταστατικό καρκίνο μαστού. Το βραβευμένο από την UICC mobile app “MY alma” είναι έτοιμο, είναι δωρεάν για όλους και ελπίζουμε να ωφελήσει ουσιαστικά κάθε γυναίκα με μεταστατικό καρκίνο μαστού», ανέφερε κατά την παρουσίαση της εφαρμογής, η πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου.

Τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου εργαλείου τόνισε ο Εμμανουήλ Σαλούστρος, επίκουρος καθηγητής Ογκολογίας στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέντορας της εφαρμογής, ο οποίος ανέλυσε την ιατρική οπτική για την ανάγκη ανάπτυξης του συγκεκριμένου εργαλείου.

Το mobile app «ΜΥ alma» έχει σχεδιαστεί τόσο για Android όσο και για iOS κινητές συσκευές και διατίθεται ήδη, εντελώς δωρεάν από το Google Play και το App Store.

Οι ενδιαφερόμενοι για την εφαρμογή μπορούν να συνδεθούν σε αυτή είτε δημιουργώντας το προφίλ τους για προσωποποιημένη εμπειρία χρήστη, είτε ως επισκέπτες λαμβάνοντας βασική πληροφόρηση για τον μεταστατικό καρκίνο μαστού.