*Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Στη συνέχεια θα σας δείξουμε κάποιες δοκιμασμένες κινήσεις για να βρείτε την καλύτερη άσκηση κοιλιακών που μπορείτε να κάνετε από την άνεση του σπιτιού σας. Αλλά αν νομίζετε ότι αυτό σημαίνει ευκολία ασκήσεων κάνετε λάθος. Αυτή η προπόνηση κορυφώνεται σε ένα εξαντλητικό σχεδιασμό 3 κύκλων έτσι ώστε να πιάσουμε κάθε μέρος των κοιλιακών σας. Φύγαμε λοιπόν.

  • 5 ασκήσεις(1 κύκλος)
  • 30” κάθε άσκηση στην σειρά χωρίς διάλειμμα.
  • Στο τέλος του κύκλου 2′ διάλειμμα.
  • Επαναλαμβάνουμε 2-4 φορές όλο τον κύκλο.

1. Κρατώντας μια μπάλα ή έναν αλτήρα ή τίποτα κάνουμε μικρή κίνηση των χεριών ταυτόχρονα με τα πόδια. Προσπαθούμε ο κορμός να είναι σταθερός και να μην ενοχλεί καθόλου η μέση.

2. Σταθερός κορμός και πόδια – μαζεύουμε και τεντώνουμε χέρια προς το στήθος.

3.Σταθερός κορμός ψηλά, πόδι σε ορθή γωνία και περνάμε τη μπάλα γύρω από το ένα πόδι  κρατώντας το άλλο τεντωμένο στον αέρα και αντίστοιχα το άλλο πόδι.

4.Με το ένα πόδι λυγισμένο πάνω στο άλλο που είναι τεντωμένο, κάνουμε μικρή άρση της λεκάνης και κατεβάζουμε πόδια μαζί μέχρι το σημείο που δεν σηκώνεται η μέση από το έδαφος.

5. Με πόδια ενωμένα και λυγισμένα ψηλά, εκτελούμε μικρές πιέσεις του κορμού 30” και μετά κρατάμε σταθερό τον κορμό ψηλά και ανεβάζουμε και κατεβάζουμε τα πόδια μαζί για 30”.

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822