*Γράφει η personal trainer, Σοφία Περδίκη

Οι προπονήσεις για όλο το σώμα είναι από τα καλύτερα προγράμματα γυμναστικής για την ανάπτυξη του μυϊκού συστήματος και την αύξηση της δύναμη σας ανεξάρτητα από την προπονητική σας εμπειρία. Όχι μόνο σας επιτρέπουν να βελτιστοποιήσετε τη συχνότητα εκγύμνασης και την ξεκούραση σας για όλη την εβδομάδα, αλλά και να είστε αποτελεσματικοί στο χρόνο – και στην περίπτωση αυτή απαιτούνται μόνο τρεις προπονήσεις την εβδομάδα.

Ωστόσο, για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη ενός προγράμματος γυμναστικής για όλο το σώμα, θα πρέπει να στοχεύσετε επαρκώς όλες τις κύριες ομάδες μυών σας σε κάθε προπόνηση.

Και πρέπει να το κάνετε με ισορροπημένο τρόπο έτσι ώστε οι μύες σας να αναπτυχθούν και να ενισχυθούν αναλογικά, οδηγώντας όχι μόνο σε μια πιο ωραία σωματική διάπλαση, αλλά και στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου τραυματισμού.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε με βάση την τρέχουσα μεθοδολογία στα προγράμματα total body.

  • 5 ασκήσεις = 1 κύκλος
  • 40” η κάθε άσκηση χωρίς διάλλειμα
  • Όταν έχουμε δύο πλευρές στην άσκηση, 40” η κάθε πλευρά
  • 1′ διάλειμμα στο τέλος κάθε κύκλου
  • Συνολικός χρόνος 4 κύκλοι

1. Κάμψη το ένα χέρι και άρση εμπρός το άλλο ταυτόχρονα. Και τα δύο χέρια από 40” – ξεχωριστά η κάθε πλευρά.

2. Από όρθια θέση στροφή των χεριών εμπρός και επαναφορά, ορθή γωνία τα χέρια.

3. Πλάγιες προβολές εναλλάξ με άρση των χεριών εμπρός όταν σηκωνόμαστε.

4. Burpees με στροφή του κορμού

5. Κοιλιακοί

Δείτε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα των ασκήσεων

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822

Διαβάστε επίσης:

Οι 5 top ασκήσεις για να φτιάξετε τέλειους γλουτούς