Γράφει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη

Το pilates μπορεί πλέον να θεωρηθεί τρόπος ζωής. Η άσκηση δεν τελειώνει όταν αφήνετε το στρώμα γυμναστικής ή το στούντιο που αθλείστε. Αντίθετα, διδάσκει έναν καλύτερο τρόπο ζωής και κίνησης καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Με το pilates, αποκτάτε συνεχή συνειδητοποίηση του τρόπου με τον οποίο μεταφέρετε το σώμα σας και εκτελείτε τις φυσικές κινήσεις σας.

Η συνειδητοποίηση της μηχανικής του σώματος συμβάλλει στη μείωση της πιθανότητας τραυματισμού και χαρίζει έναν πιο υγιή τρόπο ζωής. Ταυτόχρονα, εισάγει περισσότερη ακρίβεια και ακριβή χρήση των μυών για καλύτερη κίνηση.

Το pilates δουλεύει ολόκληρο το σώμα. Κάθε μυϊκή ομάδα ενεργοποιείται, συμπεριλαμβανομένων των μικρότερων, δευτερευόντων μυών που συμβάλλουν στη σταθεροποίηση των αρθρώσεων.

Το pilates φέρνει την επίγνωση της σωματικής και πνευματικής σας δύναμης. Μας βοηθά να γαλουχηθούμε μέσα από την σωστή κίνηση η οποία καθίσταται συνήθης μέσω της βελτίωσης της στάσης του σώματος, των προσεγμένων κινήσεων και μιας δυνατής σωματικής διάπλασης.

Ακολουθούν μερικές ασκήσεις για ενδυνάμωση του κορμού και έλεγχου του κέντρου μας.

Άσκηση 1η

Με σταθερό τον κορμό με μικρή κλίση προς τα πίσω τραβάμε τους ιμάντες ψηλά – 2 σετ, 10 επαναλήψεις

Άσκηση 2η

Με σταθερά τα χέρια σε ορθή γωνιά κυλάμε προς τα πίσω και ανεβαίνουμε αργά και σταθερά – 2 σετ, 10 επαναλήψεις

Άσκηση 3η

Με σταθερό κορμό προς τα πίσω εκτελούμε άρση του χεριού ψηλά τραβώντας τον ιμάντα.Ένα-ένα χέρι και μετά και τα δυο μαζί – 3 σετ των 10 επαναλήψεων

Άσκηση 4η

Με σταθερά πόδια και χέρια στον αέρα μετράμε μέχρι το 10 και εκτελούμε άρση χεριών κατεβάζοντας και ανεβάζοντας πόδια και χέρια εμπρός – 10 επαναλήψεις.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της άσκησης

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822