Για να δυναμώσετε τις αρθρώσεις των ισχίων, πρέπει να ενισχύσετε τους μύες που τις υποστηρίζουν εξηγεί η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη και μας προτείνει πέντε ασκήσεις που έχουν αυτό ακριβώς τον σκοπό, προσφέροντας παράλληλα τους καλλίγραμμους μηρούς και γλουτούς που θαυμάζουμε στις celebrities!

Σημείωση: Πριν ξεκινήσετε τις ασκήσεις, να κάνετε πάντα ζέσταμα για 5-10 λεπτά με λίγο περπάτημα, ποδήλατο ή με τις ασκήσεις για προθέρμανση που έχουμε παρουσιάσει σε προηγούμενο πρόγραμμα.

Άσκηση Νο1
Ακουμπάτε στα γόνατα και στις παλάμες σας με ίσια πλάτη. Κρατάτε το βαράκι σφιχτά στην πίσω πλευρά του ποδιού σας (στο γόνατο) καθ’όλη τη διάρκεια της άσκησης και κάνετε ένα κύκλο με το πόδι σας. Επαναλαμβάνετε 20 φορές, για 3 σετ σε κάθε πόδι.

Άσκηση Νο2
Από την ίδια θέση σπρώχνετε το πόδι δυναμικά προς τα πάνω. Κάνετε 3 σετ των 30 επαναλήψεων σε κάθε πόδι.

Άσκηση Νο3
Από πλάγια θέση και στηριζόμενοι στο ένα χέρι, κρατάτε και πάλι το βαράκι στο ίδιο σημείο και μετακινείτε το πόδι μπροστά και πίσω. Κάνετε 2 σετ των 15 επαναλήψεων κάθε φορά. Οι αρχάριοι μπορούν να ακουμπούν το κάτω πόδι στο έδαφος.

Άσκηση Νο4
Ξεκινάτε στα γόνατα. Πατάτε πρώτα το ένα πέλμα και στη συνέχεια το άλλο, για να έρθετε στη θέση βαθύ κάθισμα (squat). Επιστρέφετε στην αρχική σας θέση. Κάντε 3 διαδοχικά σετ των 20 επαναλήψεων.

Άσκηση Νο5
Από όρθια θέση και με ελαφρώς λυγισμένο το σταθερό σας πόδι, κάνετε πλαϊνές άρσεις κρατώντας σφιχτά το βαράκι στο σημείο πίσω από το γόνατο. Επαναλαμβάνετε 20 φορές σε κάθε πόδι για 3 διαδοχικά σετ.

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.