Γράφει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη

Οι ασκήσεις ενίσχυσης γονάτων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να θεραπεύσετε τον πόνο στα γόνατα ή να τον σταματήσετε από το να επιστρέφει κάθε φορά με τυχόν αλλαγές του καιρού ή κάποια παραπάνω επιβάρυνση.

Οι άνθρωποι που κάνουν ασκήσεις ενίσχυσης γονάτων έχουν λιγότερο πόνο, ανακτούν ταχύτερα την κινητικότητά τους μετά από τραυματισμούς και λειτουργούν καλύτερα στην καθημερινή τους ζωή.

Κάθε φορά που υπάρχει αδυναμία στους μύες των ποδιών, σημαίνει ότι η άρθρωση του γόνατος είναι λιγότερο καλά υποστηριζόμενη, με αποτέλεσμα το βάρος να περνά μέσα από τα οστά, καθιστώντας έτσι τα προβλήματα στα γόνατα πολύ πιο πιθανά. Οι ασκήσεις ενίσχυσης γονάτων συμβάλλουν στην καταπολέμηση αυτού.

Όλες οι ασκήσεις εδώ είναι εύκολο να εκτελεστούν, είναι γρήγορες αποτελεσματικές και κατάλληλες για τους περισσότερους ανθρώπους, είτε ψάχνετε για ασκήσεις ενίσχυσης γονάτων για δρομείς είτε αποκατάστασης μετά από τραυματισμό ή οστεοαρθρίτιδα ή σχεδόν οποιοδήποτε πρόβλημα γονάτων.

Το πρόγραμμα: 4 ασκήσεις – 20 επαναλήψεις η κάθε άσκηση – 2 σετ σε κάθε πόδι από κάθε άσκηση.

Πρώτα τελειώνουμε στο ένα πόδι όλες τις ασκήσεις και μετά πάμε στο άλλο πόδι.

Μεταξύ των σετ 20″ ξεκούραση.

Άσκηση 1η

Από εδραία θέση με τεντωμένα τα πόδια εμπρός και ίσια πλάτη μικρή άρση του ποδιού από το έδαφος.

Άσκηση 2η

Από εδραία θέση άρση του ποδιού και μικρό κυκλάκι προς τα έξω.

Άσκηση 3η

Από εδραία θέση άρση του ποδιού και κυκλάκι προς τα μέσα.

Άσκηση 4η

Από εδραία θέση τοποθετούμε ακριβώς κάτω από το γόνατο μια μπαλίτσα μικρή και την πιέζουμε προς τα κάτω αργά και σταθερά.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα της άσκησης

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822