Γράφει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη

Στον κόσμο της κατάρτισης δύναμης, οι ιμάντες αντίστασης τείνουν να σπάνε τα κοντέρ – σε σύγκριση με τα kettlebells και τις μπάρες. Οι ιμάντες είναι ελαφρείς, ευέλικτοι και μεταφέρονται εύκολα, καθιστώντας ιδανικές τις συνθήκες για όλους όσοι θέλουν να γυμναστούν οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε. Μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε μόνοι σας ή με την βοήθεια ενός ειδικού και να προσθέσετε ακόμη και στις πιο τυποποιημένες ασκήσεις μια πιο ποικιλόμορφη προπόνηση.

Ορισμένοι ελαστικοί ιμάντες δημιουργούν μεγαλύτερη αντίσταση από άλλους, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ρυθμίσετε τη δυσκολία της προπόνησης στο δικό σας επίπεδο φυσικής κατάστασης και να αυξάνετε τη δυσκολία καθώς προοδεύετε.

Στην συνέχεια θα δούμε μερικές ασκήσεις που δίνουν έμφαση στα πόδια και στους γλουτούς.

  • 4 ασκήσεις 30″ η καθεμία (1 κύκλος)
  • 4-5 κύκλους
  • Μεταξύ κάθε κύκλου 1′ ξεκούραση.

 

Άσκηση 1η

Jump squat για 30″

Άσκηση 2η

Προβολή και άρση με δεξί πόδι για 30″ και στην συνέχεια το ίδιο με το αριστερό πόδι για 30″

Άσκηση 3η

Jump Squat με μύτες ποδιών προς τα έξω για προσαγωγούς για 30″, μένω σταθερά χαμηλά και σπρώχνω γόνατα προς τα έξω για 30″

Δείτε ολόκληρο το βίντεο εδώ:

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822