Το μέλλον αλλάζει και η Apple παίρνει την πρώτη θέση. Μετά τον πάταγο που έκαναν στην αγορά τα νέα iPhones 11, iPhone 11 Pro και 11 Pro Max, τη μεγάλη έκπληξη κάνει το Apple Watch Series 5. Και αυτό όχι γιατί είναι ακόμα ένα smartwatch, πιο εξελιγμένο από τα προηγούμενα. Αλλά επειδή πρόκειται για την απόδειξη ότι η Apple πραγματικά χαράζει το δρόμο της τεχνολογικής ανάπτυξης, κάνοντας άλματα.

Εδώ και καιρό οι ειδήμονες της αγοράς, αναφερόμενοι στο επόμενο κεφάλαιο του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία θα επηρεάζει την καθημερινότητα μας, κάνουν λόγο για μια πραγματικότητα που ξεπερνάει τον ανθρώπινο νου. Το νέο Apple Watch Series 5 μάλλον είναι ο κοινωνός αυτής της νέας πραγματικότητας.

Σκεφτείτε ότι αν ο χρήστης του παρουσιάσει καρδιακή αρρυθμία, το ρολόι αυτομάτως ενημερώνει για την κατάσταση που έχει προκύψει και καθοδηγεί τον άνθρωπο να πάρει τις απαραίτητες αναπνοές, ώστε να επανέλθει η κανονική λειτουργία της καρδιάς. Στην περίπτωση που η αρρυθμία παραμείνει, τότε το Apple Watch Series 5 εκπέμπει SOS και συμβουλεύει τον χρήστη να επισκεφθεί τον αρμόδιο θεράποντα ιατρό του.

 

 

Επιπλέον, αν συμβεί ένα ατύχημα και ο χρήστης αναισθητοποιηθεί, τότε το ρολόι «καταλαβαίνει» αμέσως τη συνθήκη και καλεί τη λίστα με τους αριθμούς που έχει ορίσει ήδη ο χρήστης.

Παράλληλα το νέο Apple Watch διαθέτει προσωποποιημένα προγράμματα και μετρήσεις άσκησης. Έτσι βοηθά ώστε ο χρήστης να παρακολουθεί με ακρίβεια όλους τους αγαπημένους του τρόπους προπόνησης, καθημερινά, και να πετυχαίνει όλους τους στόχους fitness που θέτει. Στα συν: δίνει κίνητρα για άσκηση ώστε να αποφεύγεται η καθιστική ζωή.

Την ίδια ώρα, διαθέτει:

  • δυνατότητα μέτρησης για ασκήσεις όπως: ποδηλασία, yoga, κολύμβηση, ελλειπτικό, μηχάνημα κωπηλασίας ακόμα και cross-fit προπόνηση.
  • μια τεράστια ποικιλία στα λεγόμενα Faces (προσόψεις) – από τον Μίκι Μάους έως καλειδοσκόπιο, αλλά και άλλα πολλά Faces.
  • πολλά και διαφορετικά λουράκια σε χρώματα και ποιότητες, που ικανοποιούν κάθε γούστο.