Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Υπάρχουν άπειρες δικαιολογίες για να μην πάτε γυμναστήριο, όπως, το ότι εργάζεστε μέχρι αργά, ταξιδεύετε πάρα πολύ, αισθάνεστε περίεργα σε χώρους τέτοιους, δεν ξέρετε τι να κάνετε όταν φτάνετε εκεί, χάνετε εκείνη την ώρα την αγαπημένη σας σειρά στο Netflix…

Ευτυχώς η άνοδος της δημοτικότητας των προπονήσεων στο σπίτι καθιστά όλες αυτές τις δικαιολογίες άκυρες. Δεν χρειάζεστε πλέον πρόσβαση σε κάποιο γυμναστήριο (ή πολύ χρόνο) για να κάνετε μια ολοκληρωμένη προπόνηση.

Ένα από τα αγαπημένα μου προϊόντα χαμηλού κόστους που χρησιμοποιώ στα workouts για προσαγωγούς, γλουτούς, τετρακέφαλους και χέρια είναι τα λάστιχα αντίστασης. Είναι επίσης εξαιρετικά εύκολο να τα πάρετε παντού μαζί σας. Τα λάστιχα αντίστασης είναι ένα μεγάλο εργαλείο προπόνησης όχι μόνο επειδή είναι υπερβολικά προσιτά, μεταφέρονται εύκολα και προσαρμόζονται σε κάθε προπόνηση, αλλά επειδή μπορούν να βοηθήσουν στο να στοχεύσουν σε μεγαλύτερους μύες αλλά και μικρότερους σταθεροποιητικούς μύες. Επιπλέον έρευνες δείχνουν ότι η χρήση λάστιχων αντίστασης βελτιώνει την ισορροπία, την ευλυγισία και μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη νευρομυϊκή κόπωση από τις ασκήσεις με ισομετρικές συστολές. Μια άσκηση με λάστιχα αντίστασης είναι χρήσιμη τόσο για τους αρχάριους αλλά και για προχωρημένους στην προπόνηση.

Πάμε να δούμε μια προπόνηση για το κάτω μέρος του σώματος που θα ενισχύσει τον πυρήνα σας και θα σφίξει τους γλουτούς σας. Πρόκειται για μια προπόνηση που μπορείτε να κάνετε σε ένα μικρό χώρο στο σπίτι ή το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, όποτε θέλετε ενώ μπορεί να τροποποιηθεί για οποιοδήποτε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Και χρειάζεστε μόνο ένα πράγμα… ένα λάστιχο αντίστασης!

Το πρόγραμμα: 4 ασκήσεις – 30 επαναλήψεις η κάθε πλευρά – 2 σετ σε κάθε άσκηση και πλευρά

Άσκηση 1η: Squat με πλαϊνή άρση του ποδιού

Άσκηση 2η: Με λυγισμένα ελαφρώς και τα δυο πόδια άρσεις του κάθε ποδιού προς τα πίσω. Πάντα σφίγγω γλουτούς κατά την κίνηση.

Άσκηση 3η: Από σταθερό squat σπρώχνω γόνατα προς τα έξω.

Άσκηση 4η: Με τη λεκάνη σταθερά ψηλά εκτελούμε πιέσεις τεντωμένου ποδιού προς τον κορμό και προς τα έξω.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της άσκησης

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822