Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Σήμερα είναι μεγάλες σταθερές λαστιχένιες μπάλες που κυμαίνονται από 2 έως 20 κιλά, αλλά οι medicine ball πιστεύεται ότι έχουν εξελιχθεί από μια δημιουργία του Ιπποκράτη πριν από χιλιάδες χρόνια! Έρευνες λένε ότι γέμιζε δέρματα ζώων με βαριά αντικείμενα και έβαζε τους ασθενείς του να τα χρησιμοποιούν για να ανακάμψουν από τους τραυματισμούς.

Μια medicine ball μπορεί να βελτιώσει τη δύναμη, την αντοχή και την ισορροπία σας. Συνδυάζει προπόνηση cardio και αντίστασης ταυτόχρονα και σας βοηθάει να αυξήσετε την δύναμη σας και να αποβάλλετε λίπος με έναν ευχάριστο τρόπο. Μια medicine ball είναι ένα σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο, καθώς μπορείτε να την προσθέσετε σχεδόν σε οποιαδήποτε άσκηση για να δουλέψετε την σταθερότητα του πυρήνα σας και να βελτιώσετε το συντονισμό σας.

Για καλύτερα αποτελέσματα, κάντε αυτό το workout σε δύο ή τρεις μη συνεχόμενες ημέρες την εβδομάδα. Δοκιμάστε την προπόνηση 8 λεπτών και δεν θα χάσετε!

  • 6 ασκήσεις, 1 λεπτό η κάθε άσκηση
  • Ανάμεσα σε κάθε άσκηση ξεκούραση 30″
  • Επαναλαμβάνετε τον κύκλο 3 φορές

1. Jumping jacks με εκτίναξη χεριών εμπρός – 60″

2. Από σταθερό squat τεντώνετε και μαζεύετε χέρια – 60″

3. Από στήριξη με χέρια στην μπάλα, άρση του ενός ποδιού και μετά του άλλου για 30″ το κάθε πόδι

4. Mountain climbers με στήριξη χεριών στην μπάλα – 60″

5. Balancing Burpee –  60″

6. Με σταθερά την μπάλα ψηλά εναλλάξ προβολές προς τα πίσω 60″

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο των ασκήσεων

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822