Γράφει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη

Η άσκηση με τραμπολίνο θεωρείται μια από τις καλύτερες μορφές άσκησης για ενήλικες.

Όταν ανεβείτε στο τραμπολίνο, θα βιώσετε μια σύντομη κατάσταση έλλειψης βαρύτητας στην κορυφή του άλματος, αλλά όταν προσγειώνεστε στο τραμπολίνο, το σώμα σας δυναμώνει απίστευτα πολύ. Κάθε προσγείωση από μια αναπήδηση ισοδυναμεί με τη διπλάσια δύναμη της βαρύτητας. Επειδή η επιφάνεια αναπήδησης του τραμπολίνο απορροφά μεγάλο μέρος της πίεσης που ασκείται στις αρθρώσεις κατά την προσγείωση, τα οστά και οι αρθρώσεις ενδυναμώνονται και προστατεύονται ταυτόχρονα.

Θα εκτοξεύσει απίστευτα τα οφέλη για την υγεία σας όταν κάνετε αυτά τα άλματα διασκέδασης. Γιατί;

Επειδή συνδυάζει βελτίωση της υγείας και της φυσικής κατάστασης που δεν μπορεί να προσφέρει καμία άλλη άσκηση.

Το τραμπολίνο είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να χάσετε κιλά.

Μια μελέτη της NASA διαπίστωσε ότι αν κάποιος κάνει 30 λεπτά τραμπολίνο θα κάψει περισσότερες θερμίδες από το αν τρέχει για μια ώρα – 30 λεπτά άσκηση σε τραμπολίνο βελτιώνουν σημαντικά την καρδιαγγειακή υγεία, αφού η αερόβια αυτή άσκηση αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, τονώνει και αποτοξινώνει το σώμα, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα, προωθεί την απώλεια λίπους και την αύξηση της μυϊκής μάζας, αυξάνει την ευλυγισία και ενισχύει την ισορροπία και τη σωστή στάση του σώματος.

Ας δούμε μερικές εύκολες ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε όλοι.

4 ασκήσεις – 40″ στην σειρά = 1 κύκλος

Στο τέλος κάθε κύκλου 2′ ξεκούραση

2-3 φορές τον ίδιο κύκλο

 

Άσκηση 1η – 40″ απλές αναπηδήσεις

Άσκηση 2η – 40″ jumping jacks

Άσκηση 3η – 40″ διπλό jumping jacks

Άσκηση 4η – 40″ jump squat

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.  Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24,  6972017822