Στο άκουσμα της γυμναστικής στο κρεβάτι ο νους σας μπορεί να πάει στο πονηρό, σας διαβεβαιώνουμε ωστόσο, ότι οι ασκήσεις που ακολουθούν έχουν ως αποκλειστικό σκοπό το καλό της συνολικής σας υγείας και όχι αποκλειστικά της σεξουαλικής.

Πριν ξυπνήσετε το πρωί, αφιερώστε πέντε λεπτά ώστε να τεντωθείτε και να εκτελέσετε κάποιες εύκολες κινήσεις που θα κάνουν πολύ καλό στο σώμα σας. Με το πέρασμα του χρόνου, οι μύες μας και οι σύνδεσμοί μας, ειδικά αν δεν τους χρησιμοποιούμε και πολύ συχνά, φτάνουν στο σημείο να «σκουριάζουν», να γίνονται άκαμπτοι. Πιασίματα στον αυχένα, οσφυαλγίες και κράμπες εμφανίζονται όλο και πιο συχνά. Ακολουθούν κάποιες απλές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Ξεκινήστε περιστρέφοντας το κεφάλι σας δέκα φορές προς τη μία κατεύθυνση και δέκα προς την αντίστροφη. Στη συνέχεια, κουνήστε το κεφάλι σας σαν να γνέφετε καταφατικά, γέρνοντάς το τόσο ώστε το πηγούνι να αγγίζει το στέρνο σας. Κάντε το ίδιο με τους καρπούς και τους ώμους διαγράφοντας μικρούς κύκλους και προς τις δύο κατευθύνσεις. Αν το στρώμα σας δεν είναι πολύ μαλακό πραγματοποιήστε 100 κινήσεις με τα πόδια σαν να κάνατε ποδήλατο παραμένοντας ξαπλωμένοι. Ολοκληρώστε την πρωινή σας γυμναστική, πάντα ξαπλωμένοι, φέρνοντας τα γόνατά σας πάνω στην κοιλιά και αγκαλιάζοντάς τα με τα χέρια σας. Μετρήστε μέχρι το 30 και αφήστε τα. Επαναλάβετε την τελευταία άσκηση αλλά τη φορά αυτή στη στάση του εμβρύου, που βοηθάει στο καλό τέντωμα της σπονδυλικής στήλης. Έτσι θα ξυπνήσετε για τα καλά και θα σηκωθείτε φρέσκοι και ανανεωμένοι.

Πηγή: Υγεία: Τα μυστικά της καλής ζωής, Δρ. Φρεντερίκ Σαλντμάν – Εκδόσεις Πατάκη