Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Ως personal trainer, ακούω από τους μαθητές μου όλη την ώρα για τους στόχους τους στην γυμναστική, τα σημεία που θέλουν να αλλάξουν ή που πραγματικά θέλουν να επικεντρωθούν. Πάρα πολλοί άντρες και γυναίκες θέλουν να αλλάξουν τα χέρια τους. Χαλαρά μπράτσα και τρικέφαλοι είναι από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα. Είναι τόσο συνηθισμένο που θα μοιραστώ μαζί σας τρεις από τις αγαπημένες μου κινήσεις για να σας βοηθήσουν να τονίσετε το πίσω μέρος των χεριών σας (τρικέφαλοι) – για πάντα!

Κάνετε αυτές τις ασκήσεις με συνέπεια και θα παρατηρήσετε την αλλαγή στα χέρια σας και στη δύναμή σας. Εάν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα στους ώμους, παρακαλώ να ρωτήσετε κάποιον ειδικό για κάθε κίνηση που ενσωματώνετε. Παραλλαγές υπάρχουν άπειρες!

Αυτές οι κινήσεις είναι πολύ αποτελεσματικές και στοχεύουν σε όλα τα διαφορετικά μέρη των μυών των χεριών. Η σωστή λειτουργία των τρικεφάλων θα αλλάξει τη διάπλαση του χεριού σας. Βεβαιωθείτε ότι νιώθετε όλες τις κινήσεις του βραχίονα σας, συμπεριλαμβανομένων των δικέφαλων, των ώμων και των τρικεφάλων.

Άσκηση 1η

Κάμψεις τρικεφάλων:  3 σετ 20 επαναλήψεις

Άσκηση 2η

Από σταθερή στήριξη στα χέρια άρσεις εναλλάξ των ποδιών: 3 σετ 20 επαναλήψεις

Άσκηση 3η

Push ups: 3 σετ 20 επαναλήψεις

Δείτε εδώ το πλήρες βίντεο των ασκήσεων

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της. Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822