Γράφει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη

Η τρίτη εβδομάδα του Summer Fit Workout φτάνει στο τέλος της με την τέταρτη ημέρα. Στη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας κάνατε τα παρακάτω προγράμματα ακριβώς όπως τα βλέπετε όπως και την πρώτη εβδομάδα και στην δεύτερη εβδομάδα.

Τρίτη εβδομάδα λοιπόν και αν έχουμε φτάσει μέχρι εδώ, σίγουρα έχουμε δει τα πρώτα αποτελέσματα στο σώμα μας!

Πιθανώς γνωρίζετε πλέον ότι οι προπονήσεις υψηλής έντασης (HIIT) είναι η βάση των περισσότερων ασκήσεων μας. Αυτός ο τύπος προπόνησης σας προκαλεί να δώσετε το 100% σας σε σύντομες χρονικές περιόδους εναλλασσόμενος με διάφορες άλλες φάσεις ασκήσεων για να σας επιτρέψουν να ανακάμψετε.

Δεν είναι μόνο αποτελεσματικό για την καύση λίπους και θερμίδων, αλλά διατηρεί το μεταβολισμό σας στα ύψη για ώρες μετά το τέλος κάθε προπόνησης. Για να αποκομίσουμε πλήρως τα οφέλη αυτών των προπονήσεων αυτός «ο κύκλος» θα πρέπει να συνεχίζεται επανειλημμένα για 20 έως 50 λεπτά.

Το σώμα θα κάψει θερμίδες κατά τη διάρκεια της προπόνησης, αλλά θα κάψει και το λίπος μετά την προπόνηση λόγω της κατανάλωσης οξυγόνου μετά την άσκηση.

Πάμε λοιπόν να συνεχίσουμε δυναμικά!

1η Ημέρα – Tabata

2η Ημέρα  – Ασκήσεις TRX

3η μέρα – Λάστιχα χέρια – πόδια

 

4η μέρα – Interval training

8 ασκήσεις (κύκλος) 30″ η κάθε μία

4 κύκλοι 

Στο τέλος κάθε κύκλου 1′ ξεκούραση.

Άσκηση 1η

Κάμψεις δικεφάλων –  30″

Άσκηση 2η

Push-ups – 30″

Άσκηση 3η

Στηριζόμαστε στα χέρια και κάνουμε εναλλάξ άρσεις των ποδιών – 30″

Άσκηση 4η

Περάσματα εναλλάξ σε ένα σκαλοπάτι ή ένα κουτί – 30″

Άσκηση 5η

Kάμψεις τρικεφάλων – 30″

Άσκηση 6η

Στηριζόμαστε στα χέρια με τεντωμένα πόδια εμπρός και κάνουμε εναλλάξ άρσεις των ποδιών – 30″

Άσκηση 7η

Κοιλιακούς με άρση κορμού και ποδιών ταυτόχρονα – 30″

Άσκηση 8η

Από σανίδα στις παλάμες εναλλάξ ακουμπάμε τους ώμους κρατώντας σταθερό τον κορμό –  30″

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα της άσκησης

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.  Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24,  6972017822