Γράφει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη

Σχεδόν ο καθένας που γυμνάζεται τακτικά θέλει να έχει τους τέλειους κοιλιακούς. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι σχεδόν κανείς δεν έχει. Γιατί; Το πρόβλημα σπάνια είναι ότι δεν τους γυμνάζουμε αρκετά. Το σύνηθες είναι ότι δεν τους γυμνάζουμε αρκετά έξυπνα.

Ο μεγαλύτερος μύθος που οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν όταν γυμνάζουν τους κοιλιακούς τους είναι ότι όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο. Αλλά ο χρόνος που περνάτε για να γυμνάσετε τους κοιλιακούς έχει πολύ μικρό αντίκτυπο στο πόσο καιρό θα σας πάρει να φτιάξετε six pack. Όπως και κάθε άλλη ομάδα μυών, οι ποιοτικές επαναλήψεις των κινήσεων «κλειδί» είναι πολύ πιο σημαντικές για την επιτυχία σας από την ποσότητα.

Αυτό οδηγεί στη δεύτερη πιο συνηθισμένη εσφαλμένη αντίληψη, η οποία είναι ότι οι πάρα πολλές και δύσκολες ασκήσεις είναι ο μοναδικός τρόπος για να γυμνάσετε την κοιλιά σας σωστά και να γραμμώσετε. Το πρόβλημα με τις δύο αυτές ιδέες είναι ότι όσο περισσότερο διαρκεί το σετ ή η προπόνηση σας, τόσο πιο δύσκολο είναι να διατηρήσετε τα επίπεδα συνοχής, έντασης και εστίασης που είναι απαραίτητα για τη μεγιστοποίηση της ανάπτυξης μυϊκής μάζας στην περιοχή που σας ενδιαφέρει.

Να θυμάστε πάντα ότι: «Η καλύτερη άσκηση κοιλιακών είναι αυτή που μπορείτε να κάνετε τέλεια»

Το παρακάτω πρόγραμμα θα σας βοηθήσει να κάνετε μια σωστή αρχή. Tο μόνο που χρειάζεστε είναι μια μικρή μπάλα.

Το πρόγραμμα

-Εκτελείτε για 20″ κάθε άσκηση

-Όλες οι ασκήσεις στην σειρά (5 ασκήσεις=1 κύκλος) και στο τέλος του κύκλου 60″ ξεκούραση.

-2-4 κύκλους σε μία προπόνηση.

 

Άσκηση 1η

Τοποθετούμε την μπάλα ανάμεσα στα γόνατα και κάθε φορά που κάνουμε μικρή άρση του κορμού πιέζουμε ταυτόχρονα την μπάλα.

Άσκηση 2η

Μαζί με την μικρή άρση του κορμού σηκώνουμε ταυτόχρονα και τα πόδια – η μπάλα σταθερά πιεσμένη.

Άσκηση 3η

Κρατάω μπάλα στα χέρια και σηκώνω τον κορμό απ το έδαφος ενώ ταυτόχρονα μαζεύω τα γόνατα μου στο στήθος.

Άσκηση 4η

Κρατάμε κορμό σταθερό ψηλά και πόδια στον αέρα κάνοντας μεταφορά της μπάλας δεξιά και αριστερά με ταυτόχρονη στροφή του κορμού.

Άσκηση 5η

Από την ίδια θέση περνάμε την μπάλα εναλλάξ κάτω από τα πόδια με ταυτόχρονη κίνηση αυτών.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα της άσκησης

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.  Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24,  6972017822