Γράφει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη

Είτε έχετε κάποιου είδους τραυματισμό στο κάτω μέρος του σώματος είτε απλά θέλετε να προπονηθείτε από μια καθιστή θέση, αυτή η προπόνηση για το πάνω μέρος του σώματος έχει τα πάντα. Θα στοχεύσετε όλους τους σημαντικούς μύες στο άνω μέρος του σώματος, όπως το στήθος, την πλάτη, τους ώμους, τα χέρια, καθώς και τον πυρήνα του σώματος.

Η ποικιλία των κινήσεων θα κρατήσει το σώμα σας δυνατό ενώ βελτιώνετε τη δύναμη και την αντοχή στο πάνω μέρος του σώματος. Εάν βρείτε οποιαδήποτε άσκηση η οποία δεν λειτουργεί σε σας, μπορείτε να την τροποποιήσετε, να την αντικαταστήσετε ή να την παρακάμψετε.

Επισκεφθείτε το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε οποιαδήποτε προπόνηση αν έχετε τραυματισμούς, ασθένειες ή άλλες καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν κάποια ακόμη προβλήματα.

Η διάρκεια του προγράμματος, εκτελώντας όλες τις ασκήσεις τη μία μετά την άλλη είναι 30′. Για την εκτέλεσή τους χρειάζεστε αλτήρες 2 ή 3 κιλών. Στο τέλος των ασκήσεων ακολουθεί 1′ ξεκούρασης. Επαναλαμβάνετε τις ασκήσεις 2-3 φορές.

Άσκηση 1η

Κρατώντας τις δυο άκρες από ένα λάστιχο τραβάμε με λυγισμένους αγκώνες ορθή γωνία και ενώνουμε ωμοπλάτες.

Άσκηση 2η

Από την ίδια θέση ανοίγουμε το λάστιχο προς τα έξω ενώ ενώνω ωμοπλάτες.

Άσκηση 3η

Κρατώντας ένα ζευγάρι αλτήρες τεντώνουμε τα χέρια εναλλάξ εμπρός με μικρή στροφή.

Άσκηση 4η

Επαναλαμβάνουμε την ίδια κίνηση με τα δύο χέρια.

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα ασκήσεων

 

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.  Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24,  6972017822