Αν βαρεθήκατε τα τρέξιμο σε διάδρομο ή ελλειπτικό, η κυκλική προπόνηση μπορεί να σας δώσει την λύση, αυξάνοντας τον καρδιακό σας ρυθμό και ενισχύοντας ταυτόχρονα το μυικό σας σύστημα.

Με ένα τέτοιο πρόγραμμα δε θα βαρεθείτε ποτέ να γυμνάζεστε. Οι επιλογές ασκήσεων είναι ατελείωτες. Ειδικά αν αλλάζετε συχνά τις ασκήσεις και δε θα πλήξετε ενώ παράλληλα θα δουλεύετε όλο το σώμα.

Θα μετακινηθείτε γρήγορα μέσα από 6-9 σταθμούς άσκησης. Κάθε σταθμός είναι μια διαφορετική άσκηση. Θα κάνετε περίπου 10-25 επαναλήψεις διάρκειας 30 δευτερολέπτων περίπου σε κάθε σταθμό και στη συνέχεια να πάτε στον επόμενο σταθμό.

Για να κρατήσετε την προπόνηση σε υψηλό επίπεδο μπορείτε να εναλλάσσετε τους σταθμούς με ασκήσεις διαφορετικών μυϊκών ομάδων, Έτσι, με το τέλος κάθε κύκλου έχετε δουλέψει τα πάντα!

Η προπόνηση διαρκεί τουλάχιστον 20-30 λεπτά. Αν είστε αρχάριοι ζητήστε τη βοήθεια ενός γυμναστή για το πώς να κάνετε κάθε άσκηση σωστά, αλλά και για να σας υποδείξει τη σωστή δομή του προγράμματος.

  • 6 ασκήσεις = 1 κύκλος
  • 30″ η κάθε άσκηση
  • 2 φορές τον ίδιο κύκλο
  • στο τέλος κάθε 2 κύκλων ξεκούραση 1′

Άσκηση 1η

Κάμψεις δικεφάλων

Άσκηση 2η 

Mountain climbers

Άσκηση 3η

Εκτελούμε σταθερό squat στον τοίχο, όπου ανοίγουμε και κλείνουμε τα χέρια

Άσκηση 4η

Εκτελούμε περάσματα σε box

Άσκηση 5η

Εκτελούμε κάμψεις και push-ups

Άσκηση 6η

Εκτελούμε σανίδα με μετατόπιση βάρους

Δείτε το πλήρες βίντεο της άσκησης

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete Training by Sophia
Health is a state of body, Wellness is a state of being
Instagram: @famous_sp
@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿
Facebook: Complete Training by Sophia