Γράφει ο personal trainer, Γιάννης Μπούλιας

Αυτή η προπόνηση σχετίζεται με το μεταβολισμό και πιο συγκεκριμένα με την ενεργοποίησή του. Είναι ένα είδος προπόνησης που πολλοί (μεταξύ τους και εμείς) πιστεύουν ότι είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος και να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση. Αυτή η προπόνηση περιλαμβάνει σύνθετες ασκήσεις που λειτουργούν σε ολόκληρο το σώμα.

Για το τέλειο αποτέλεσμα, πρέπει να κάνετε την προπόνηση χωρίς διακοπή μεταξύ των ασκήσεων και να έχετε στο νου σας ότι πρόκειται για ένα πολύ προηγμένο τρόπο εκγύμνασης και μπορεί να σας καλύψει πλήρως.

Προσοχή: Επισκεφθείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε αν έχετε τραυματισμούς ή προβλήματα υγείας.

  • Αρχάριοι: κάντε 2 κύκλους
  • Μεσαίας φυσικής κατάστασης: κάντε 3 κύκλους
  • Προχωρημένοι: κάντε 5 κύκλους

Κάθε κύκλος αντιστοιχεί στις πέντε ασκήσεις που ακολουθούν. Μεταξύ κάθε κύκλου μεσολαβεί ξεκούραση ενός λεπτού.

Άσκηση 1η

Αναπήδηση και squat πάνω στα step – 30″.

Άσκηση 2η

Κάμψεις με τα χέρια στα step – 30″.

Άσκηση 3η

Πλαϊνή σανίδα με κίνηση του κορμού – 30″.

Άσκηση 4η

Από θέση σανίδα πάνω στο stepper εναλλάξ κατεβάζουμε στο πλάι ένα-ένα πόδι – 30″.

Άσκηση 5η

Από θέση σανίδα με στήριξη στις παλάμες εναλλάξ ακουμπάμε μια τον ένα ώμο και μια τον άλλο –  30″.

Δείτε το πλήρες βίντεο της προπόνησης

 

Ο Γιάννης Μπούλιας είναι personal trainer με εμπειρία στην εκγύμναση αθλητών ομαδικών, αλλά και ατομικών αθλημάτων. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών και έχει ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δέκα χρόνια ως ομαδάρχης σε αθλητικά καμπ, ως προπονητής σε αθλητικές ομάδες μικρών ηλικιών, αλλά και ως γυμναστής σε σχολεία και εκπαιδευτήρια προσχολικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το 2014 ξεκίνησε να εργάζεται στο στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης με χρήση σωματικού βάρους, προγράμματα pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από τον ίδιο ή τους συνεργάτες του. 

Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24,  6972017822