Είστε πορωμένοι με την γυμναστική αλλά θέλετε να έχετε μεγαλύτερο «κίνητρο» και διασκέδαση στις προπονήσεις σας; Εδώ έρχονται τέσσερις ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε με τον φίλο ή την φίλη σας οπουδήποτε!

Οι κοιλιακοί σας θα πάρουν μορφή ενώ η διάθεσή σας θα ανέβει αφού το μόνο σίγουρο είναι ότι θα διασκεδάζετε ταυτόχρονα.

Αυτές οι 4 ασκήσεις που προτείνουν οι personal trainers Σοφία Περδίκη και Γιάννης Μπούλιας για τους κοιλιακούς θα πυροδοτήσουν τον πυρήνα σας. Λοιπόν, τι περιμένετε; Πιάστε τον σύντροφό σας ή ένα φίλο και δοκιμάστε τις παρακάτω ασκήσεις.

Κάθε κύκλος αντιστοιχεί σε τέσσερις ασκήσεις.

  • Αρχάριοι: 2 κύκλους
  • Μέτριας φυσικής κατάστασης: 3 κύκλους
  • Προχωρημένοι: 4 κύκλους

Μεταξύ κάθε κύκλου ένα λεπτό ξεκούραση.

Άσκηση 1η

Με πλεγμένα τα πόδια σας μεταξύ τους κάνετε άρση του κορμού και μεταφορά της μπάλας από τον έναν στον άλλο – 20 επαναλήψεις.

Άσκηση 2η 

Με σταθερό κορμό ψηλά, ενώνουμε τα πέλματα και κάνουμε την κίνηση «ποδήλατο» – 30 επαναλήψεις.

Άσκηση 3η

Ακουμπάμε τους αγκώνες στο πάτωμα και κάνουμε κύκλους με τα πόδια περνώντας ο ένας τα πόδια του μέσα από το άνοιγμα των ποδιών του άλλου – 30 επαναλήψεις.

Άσκηση 4η 

Κάνουμε άρσεις του κορμού και εναλλάξ ακουμπάμε τις παλάμες μας – 20 επαναλήψεις.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα ασκήσεων

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της. 

 

Ο Γιάννης Μπούλιας είναι personal trainer με εμπειρία στην εκγύμναση αθλητών ομαδικών, αλλά και ατομικών αθλημάτων. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών και έχει ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δέκα χρόνια ως ομαδάρχης σε αθλητικά καμπ,ως προπονητής σε αθλητικές ομάδες μικρών ηλικιών, αλλά και ως γυμναστής σε σχολεία και εκπαιδευτήρια προσχολικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το 2014 ξεκίνησε να εργάζεται στο στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης με χρήση σωματικού βάρους, προγράμματα pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από τον ίδιο ή τους συνεργάτες του.