*Γράφει η pilates instructor, Κατερίνα Σιούκα

Τα οφέλη της μεθόδου pilates είναι πολλαπλά και γνωστά:

  • Βελτιώνει τη στάση σώματος
  • απαλλάσσει από μυοσκελετικούς πόνους,
  • δυναμώνει τον κορμό,
  • μειώνει την αρτηριακή πίεση και το στρες
  • και γενικά μας κάνει πιο υγιείς και δυνατούς

Είναι μια μορφή άσκησης που απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης, ηλικίας και σωματότυπου. Πως μπορεί όμως να ενταχθεί στην καθημερινότητα μας και να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε και να κρατήσουμε μια υγιεινή συνήθεια όπως αυτή;

Η δημιουργία και η διατήρηση υγιών συνηθειών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι όμως απαραίτητη ειδικά τώρα που η ζωή μας περιτριγυρίζεται από τον Covid-19. Η ενσωμάτωση θετικών αλλαγών στη ρουτίνα σας μπορεί να έχει αντίκτυπο και σε άλλες πτυχές της ζωής σας, με κάθε μικρή επιτυχία να σας ωθεί να κάνετε μεγαλύτερες αλλαγές. Εάν αγωνίζεσθε να εφαρμόσετε υγιεινές συνήθειες δείτε παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε.

Ένα βήμα τη φορά

Είτε θέλετε να εντάξετε μια καινούρια συνήθεια, είτε να μειώσετε μια ανθυγιεινή μη βιαστείτε. Αντιθέτως εστιάστε σε εφικτούς μικρούς στόχους που μπορείτε να πραγματοποιήσετε. Μια συνεδρία pilates 30’ για 2 φορές την εβδομάδα στο κοντινότερο στούντιο είναι μια καλή λύση για να κάνετε μια αρχή χωρίς ιδιαίτερη κούραση. Τα αποτελέσματα που θα δείτε από τον πρώτο κιόλας μήνα θα είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Δημιουργήστε μια «υγιή» ομάδα με ένα φίλο

Μην ντρέπεστε να μοιραστείτε τους στόχους σας. Δοκιμάζοντας μια καινούρια μορφή άσκησης γίνεται πολύ πιο διασκεδαστικό έχοντας μια καλή παρέα. Το pilates μπορεί να φανεί και εδώ ωφέλιμο. Ψάξτε που υπάρχουν μαθήματα partner pilates ( pilates για 2 ) και κάντε ένα δώρο στον/ην παρτενέρ σας. Αν δε τα καταφέρετε να βρείτε κάποιο σε κοντινή απόσταση μπορείτε να δοκιμάσετε και μαθήματα online. Τι πιο διασκεδαστικό και πρωτότυπο κάνοντας τις συνεδρίες με ένα φίλο/η το οποίο θα μπορούσε να αντικαταστήσει το ραντεβού του καφέ ή της βόλτας μια βροχερή μέρα.

Συγκεντρωθείτε

Μόνοι ή με παρτενέρ, είτε ασκείστε 30 λεπτά είτε παραπάνω, συγκεντρωθείτε σε ότι κάνετε. Και εδώ η συμβολή της μεθόδου pilates είναι καθοριστική. Ο συνδυασμός κίνησης και αναπνοής που απαιτεί, αλλά και η συγκέντρωση που χρειάζεται για την εκτέλεση των ασκήσεων, είναι μια πολύ καλή εκπαίδευση του νου για να μη χάνετε την συγκέντρωση σας αλλά και μια πολύ καλή βοήθεια για να ξεκινήσετε την υγιής συνήθειά σας.

Η Κατερίνα Σιούκα είναι πιστοποιημένη pilates instructor (mat, props, equipment) από τις σχολές GRAFTS HELLAS, LIFE PILATES και FLETCHER PILATES. Yoga instructor πιστοποιημένη από τη σχολή GRAFTS HELLAS, καθώς και prenatal trainer (άσκηση και εγκυμοσύνη) πιστοποιημένη από τη σχολή HUMAN MAMA. Εργάζεται ως pilates instructor από το 2012 και έχει εξειδίκευση στην αποκατάσταση και πρόληψη τραυματισμών. Ως μέλος της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) συνεργάζεται και με επαγγελματίες αθλητές. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο Α’ βοηθειών, ρήξης μηνίσκου, χονδροπάθειας και κύστης Baker από τον ΠΟΕΠ. « To Pilates μας μαθαίνει την κίνηση και η κίνηση είναι ευτυχία».